Seydikemer'deki Yangın Seraları Tehdit Etti - Son Dakika
Güncel

Seydikemer'deki Yangın Seraları Tehdit Etti

Seydikemer\'deki Yangın Seraları Tehdit Etti

Alevlerin seralarına yaklaşması üzerine köylüler de yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

13.09.2013 17:00

Alevlerin seralarına yaklaşması üzerine köylüler de yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Seydikemer'in Ortaköy Sazak mevkiindeki piknik alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle dün akşam saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Kısa sürede yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan yangına, 1 yangın söndürme helikopteri, 5 arazöz, 3 su tankeri ve 40 orman işçisi müdahale etti.

KÖYLÜLERİN ALEVLERLE MÜDADELESİ

Alevlerin domates ekili seralara yönelmesi üzerine köylüler de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Kazma, kürek, su kovaları ve traktörlere bağlı su tankerleri ile yangına müdahale eden köylüler, alevlerin seralara ulaşmaması için büyük mücadele verdi.

2 HEKTAR KIZILÇAM ORMANI YANDI

Yaklaşık 4 saat süren söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı. 2 hektar kızılçam ormanıyla köylülere ait yaklaşık 200 zeytin ağacı zarar gördü.

Sera ve evlerinin yanması korkusuyla büyük panik yaşadıklarını anlatan köylülerden Meral Akgüç, yangının piknik alanından başladığına dikkat çekerek, otların sigara ya da mangal ateşinden tutuşmuş olabileceği söyledi. Sera ve evlerini alevlerden korumak için büyük çaba gösterdiklerini aktaran Akgüç, 'Köylülerimiz kazma ve küreklerle desteğe geldi. Yangın söndürme ekipleri, yangının büyümesini önlemek için çabalarken biz de seralarımızı korumaya çalıştık. Çok sayıda zeytin ağacının yanı sıra orman da yandı. Ancak sera ve evlerimizi kurtarmayı başardık" diye konuştu.

'ANINDA MÜDAHALE ETTİK'

Yangına anında müdahale ettiklerini anlatan Kemer Orman İşletme Müdürü Eşref Şen ise "Yangında 2 hektar orman alanı zarar gördü. Ekiplerimizin kısa sürede yaptığı müdahale ile alevleri yerleşim yerleri ve seralara ulaşmadan kontrol altına almayı başardık. Büyümeye müsait bir yangını kısa sürede kontrol altına aldığımız için mutluyuz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seydikemer'deki Yangın Seraları Tehdit Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement