Siirt'te Tübitak Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Siirt\'te Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, TÜBİTAK'ın destekleri ile Siirt İbrahim Hakki Kız Anadolu İmam Hatip tarafından düzenlenen '4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışını yaptı.

04.04.2015 14:11

Fuarın açılışına; Vali Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Murat Erman, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, İl Müftüsü Faruk Arvas, Okul Müdürü Münir Benek, davetliler, okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Vali Tutulmaz, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından yapılan eserlerin sergilendiği; "Görsel Sanatlar" ve "Teknoloji Tasarım" sergilerini gezerek, öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Stantları gezen Vali Tutulmaz'a projelerin işlevlerine ilişkin bilgi verdi.

Fuar hakkında bilgi veren Proje koordinatörü Rehber öğretmen Merve Çevik,"Fuarda 25 projenin uygulandığını, Öğrencilere fırsat verildiğinde ne kadar yaratıcı ve üretken olduklarını, ortaya koydukları eserlerle gördük. Öğrencilerimizin, sorgulayan, merak eden, araştıran, üreten ve bilgiyi paylaşabilen kişiler olarak yetiştirmenin, gelecek nesiller ve ülkemiz çok büyük bir önem taşımaktadır." dedi.

Fuar sonrasında, Vali Tutulmaz, projelerde başarılı 25 öğrenciye birer Kitap çeki hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'te Tübitak Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement