Siirt'teki Gönül Elçileri, STK'larla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Siirt'teki Gönül Elçileri, STK'larla Bir Araya Geldi

Siirt\'teki Gönül Elçileri, STK\'larla Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak 'Gönül Elçileri', proje kapsamında, Polis evinde Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya geldi.

03.05.2013 11:53

Siirt Polis evinde yapılan toplantıya, Siirt Valisi Ahmet Aydın, eşi Arzu Aydın, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, eşi Asuman Pala, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın ve Siirt' teki stk temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak ve gönüllü sayısının artırılması amacıyla il genelinde, 'Gönül Elçileri' projesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın ise stk'lara hitaben yaptığı konuşmada; 'Gönül Elçisi Projesi'nin ilk aşaması olan 'Koruyucu Ailelik Hizmeti'ni desteklemek ve bunu toplumun tüm katmanlarına yaymak istediklerini' belirtti.

Özellikle Sivil toplum kuruluşlarının herkesten çok dayanışma bilinci içinde gönüllü olarak bu anlamlı projeye sahip çıkmaları ve destek vermeleri gerektiğini ifade eden Vali Aydın, her derneğin ayda en az on aileyi ziyaret etmesini, ailelerin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını da rapor halinde Valiliğe bildirilmesini istedi.

Peygamber efendimiz (s.a.v.)'in "İnsanların en hayırlısı, İnsanlara faydalı olanıdır."Hadis-i Şerifini hatırlatan Vali Aydın,"yapılacak ziyaretlerle, ailelerimizin yaşamlarında farkındalıklar meydana gelerek, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma ruhu daha da güçlenecektir."dedi.

Vali eşi Arzu Aydın ise yaptığı konuşmada, İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza katkı sağlamak isteyen herkesin gönül elçisi olabileceğini belirtti.

Her hafta Salı günleri gönül elçileri ile birlikte aile ziyaretleri yaptığını belirten Bayan Aydın,"İlimizde faaliyet gösteren Sivil toplum örgütünün projeye destek vererek, gücümüze güç katacaklarına inandığını ifade etti.

Daha sonra Sivil toplum örgütü temsilcileri de söz alarak, Gönül Elçileri Projesine destek vereceklerini belirtiler.

Program, 'Gönül Elçileri' tanıtım filminin izlenmesi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'teki Gönül Elçileri, STK'larla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement