Silahlı kavgada yaralanan Artuklu Belediye Başkanı Irmak taburcu edildi - - Son Dakika
Güncel

Silahlı kavgada yaralanan Artuklu Belediye Başkanı Irmak taburcu edildi -

Silahlı kavgada yaralanan Artuklu Belediye Başkanı Irmak taburcu edildi -

Mardin'de iki aile arasında meydana gelen silahlı kavgada yaralanan Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak, bir hafta tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu edildi.

07.04.2014 15:04

Mardin'de iki aile arasında meydana gelen silahlı kavgada yaralanan Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak, bir hafta tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu edildi.

Artuklu ilçesindeki Gökçe Mahallesi'nde seçimden sonra iki aile arasında 1 Nisan'da meydana gelen silahlı kavgada göğsünden yaralanan ve kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Irmak'ın tedavisi tamamlandı.

Taburcu işlemleri tamamlanan Irmak, DÜ'de gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zorlu ve çok zevkli bir seçim süreci geçirdiklerini, seçim sonunda da Artuklu Belediye Başkanlığını kazandığını söyledi.

Irmak, bir beldede muhtarlık seçimi nedeniyle kavga meydana geldiğini öğrenince kavgayı yatıştırmak için beldeye gittiğini ifade ederek, "İnsanları bir araya getirmeye çalıştık. 300-500 insanı bir araya getirip kavgayı yatıştırmayı başardık. Oradan ayrılırken iki grup arasında çıkan kavgaya müdahale etmek durumunda kaldık. Seken bir kurşun göğsüme isabet etti" dedi.

Hastane yöneticileri ve personeli ile kendisini yalnız bırakmayan bölge halkına teşekkür eden Irmak, şöyle dedi:

"Seçimde kazanmıştık ve barış sağlansın diye kavga eden insanları bir araya getirmek isterken kazara seken bir kurşun göğsüme isabet etti ve orada kaldı zaten. Doktorlara rica ettim. 1 Nisan hediyesi olarak kurşunun göğsümde kalması için. Ortada kasıt yok. Aynı olayda yaralananları da ziyaret edeceğim. Bugün veya yarın da mazbatamı alacağım."

- "Tüm bölgedeki insanlara barış ve iç huzuru sağlamayı hedefliyoruz"

"Parti olarak halkların kardeşliğini esas aldık. Kepenkleri açmaya geldiğimizi iddia ediyoruz Tüm bölgedeki insanlara barış ve iç huzuru sağlamayı hedefliyoruz" diyen Irmak, Mardin'de Kürtler, Araplar, Süryaniler, Yezidiler ve Türklerin yaşadığını, bu nedenle herkese eşit mesafede ve adil bir yönetim, katılımcı, demokratik bir belediyecilik anlayışıyla görev yapacaklarını vurguladı.

Olay günü bazı yakınlarının hastane önünde görüntü almak isteyen gazetecilerle tartıştığının hatırlatılması üzerine Irmak, bundan haberinin olmadığını belirterek gazetecilerden özür diledi.

Hastaneden ayrılan Irmak, daha sonra Mardin'in Artuklu ilçesine hareket etti.

Muhabir: Sema Kaplan

Yayınlayan: Erdem Gültekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silahlı kavgada yaralanan Artuklu Belediye Başkanı Irmak taburcu edildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement