Simit Camekanı Uyanıklarına" Dikkat - Son Dakika
Güncel

Simit Camekanı Uyanıklarına" Dikkat

Simit Camekanı Uyanıklarına" Dikkat

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, "Bazı şahıslar, çeşitli şekillerle engelli kardeşlerimizi kandırmaya çalışıyorlar.

18.10.2015 13:44

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, "Bazı şahıslar, çeşitli şekillerle engelli kardeşlerimizi kandırmaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyin ve inanmayın" uyarısında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın, engellilerin sosyal yaşamın içinde yer almaları ve bütçelerine katkı sunulması amacıyla her yıl tahsis ettiği "simit camekanları" için başvurular başladı. Başvuruda bulunacak engelli vatandaşların, "simit camekanı uyanıklarına" kanmamalarını isteyen Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, "Bazı şahıslar, çeşitli şekillerle engelli kardeşlerimizi kandırmaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyin ve inanmayın" uyarısında bulundu.

Simit camekanı için yapılacak başvuruların 15 Kasım'a kadar süreceğini belirten İlkbahar, "Bazı dolandırıcılar, başvuruda bulunan engelli kardeşlerimizi arayarak, simit camekanı tahsisi yapmak vaadiyle çeşitli miktarlarda paralar talep ediyorlarmış. Bunlara inanmayın, derhal bize bildirin veya ilgili yerlere şikayet edin" diye konuştu.

"ENGELLİLERİN DEVİR HAKKI YOK"

Ayrıca bazı kötü niyetli kişilerin de engellilerin raporlarıyla, simit camekanı için Belediye'ye başvurup, kura sonunda engelli kişiye cüzi bir aylık bağlama vaadiyle, "Camekanın başına gelmene gerek yok, biz işletiriz" dediğine ilişkin duyumlar aldıklarını söyledi. Ali İlkbahar, "Engellinin, simit camekanını devir hakkı yoktur. Engelli kardeşlerimizi bu konuda da uyarmak istiyorum" dedi.

Simit camekanlarının, engellilerin bütçelerine katkısı olması ve sosyal yaşamın içerisinde yer alabilmelerine imkan tanımak adına verildiğini ifade eden İlkbahar, "Kurada simit camekanı almaya hak kazanan engellinin, tezgahının başında duramayacak derecede engeli varsa, onun yerine sadece birinci derece akrabası durabilir. Bunun dışında hiç kimse camekan başında bulunamaz. Bunun tespit edilmesi durumunda da zabıta aracılığıyla yer iptal edilip, simit camekanı kaldırılır" dedi.

Geçen yıl 21 kişinin, benzer sebeplerle simit camekanı haklarının feshedildiğine dikkat çekerek, engellilerin dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden İlkbahar, "Bu gibi durumlar yaşanması halinde, ya camekanlar üzerindeki şikayet numaralarını ya da Alo 153'ü arayarak, bize bildirin" dedi.

ÇEKİLİŞLER, ARALIK'TA NOTER HUZURUNDA YAPILACAK

Engellilere simit camekanı tahsisi için noter huzurunda yapılacak çekilişlerin Aralık ayında yapılacağını kaydeden İlkbahar, "15 Kasım'a kadar sürecek başvuruların ardından, başvuru belgelerini notere teslim edeceğiz. Ardından da yapılacak çekilişle, 250 engelli vatandaşımıza simit camekanı ve yer tahsisini gerçekleştireceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Simit Camekanı Uyanıklarına' Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement