Sinan Akçıl ile Kavga Eden Sermiyan Midyat Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Sinan Akçıl ile Kavga Eden Sermiyan Midyat Kimdir?

Sinan Akçıl ile Kavga Eden Sermiyan Midyat Kimdir?

Hollywood yıldızı Kristanna Loken'in doğum güne katılan Sermiyan Midyat ve Sinan Akçıl kavga ettiği söyleniyor. Peki, Sermiyan Midyat kimdir? Sermiyan Midyat kaç yaşındadır?

10.10.2018 09:53  Güncelleme: 16:35

Oyuncu, yönetmen , 2 Aralık 1974 tarihinde Ankara Çankaya'da dünyaya geldi. Ankara'da 7 yaşına kadar kaldıktan sonra ailece İstanbul'a taşınan , aslen Mardin'lidir. "Sermiyan" isminin anlamı Kürtçe, aşiret reisi demek. Babası Adnan Midyat, annesi Nimet Midyat'dır. Serhat, Evin ve Türkan Rojda adında kardeşleri vardır.

KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİNDE EĞİTİM ALDI

Midyat, 1998 yılında Nöbetçi Tiyatro'ya sınavla girerek Ferhan Şensoy, Derya Baykal, Rasim Öztekin ve Tuncel Kurtiz'den tiyatro eğitimi aldı. , 1993 yılından 1996 yılına kadar Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde akademik tiyatro eğitimi aldı. Eğitiminin ardından Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak görev yaptı.

Sinan Akçıl ile <a class='keyword-sd' href='/kavga/' title='Kavga'>Kavga</a> Eden Sermiyan Midyat Kimdir?

BABAANNESİ İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI

Usta isim, 1994 yılında başladığı, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü'ndeki üniversite eğitiminden 3 yıl sonra İşletme Fakültesi'ne geçiş yaptı. 1,5 yıl New York'ta yaşayan 'ın babaannesi Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanı olan Zekiye Ekmen Midyat, 1956-1960 arasında Midyat Belediye Başkanlığı yaptı.

EMRET KOMUTANIM DİZİSİNİN SENARYOSUNU YAZDI

2007 yılında kurduğu Oyunbozan adlı tiyatronun ilk oyunu olan "9 Ay Son Gün"ü yazıp yöneten , senaryosunu yazdığı ve 2005 yılında başlayan Emret Komutanım dizisinde Arıza Hamza' rolüyle dikkatleri üzerine çekti.1994'de radyoculuğa başlayarak Show Radyo, Radyo Tatlıses, Best Fm, Radyo Mega'da 7 yıl radyoculuk yaptı.

Sinan Akçıl ile Kavga Eden Sermiyan Midyat Kimdir?

ŞARKI SÖZÜ YAZARLIĞI YAPIYOR

Midyat, şarkı sözü yazarlığı da yaparak, Mustafa Ceceli'nin seslendirdiği Limon Çiçekleri ve Özcan Deniz'in seslendirdiği Kalp Yarası şarkılarının sözlerini kaleme aldı. 2010 yılında senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı "Ay Lav Yu"filmi çok sevildi. 2013 yılının başında vizyona giren "Hükümet Kadın" adlı sinema filminde senarist, yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı. Babaannesi Zekiye Ekmen Midyat'dan etkilenerek senaryosunu yazdı. 2013 yılının sonlarında da yönetip oynadığı devam filmi "Hükümet Kadın 2" ile beyazperdeye çıktı.

Sinan Akçıl ile Kavga Eden Sermiyan Midyat Kimdir?

ABSÜRD KOMEDİ İLE İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKTI

Senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 2016 yapımı, absürd komedi türündeki "Bir Baba Hindu" adlı sinema filminde oynayan , yine 2017 yılında yönetmenliğini ve senaristliğini 'ın yaptığı "Ay Lav Yu Tuu" filminde İbrahim karakterini canlandırdı.

Son Dakika Güncel Sinan Akçıl ile Kavga Eden Sermiyan Midyat Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement