Sinop Ayancık Kanyon Yürüyüş Yolu Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Sinop Ayancık Kanyon Yürüyüş Yolu Hizmete Girdi

Sinop Ayancık Kanyon Yürüyüş Yolu Hizmete Girdi

Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen Ayancık Kanyon Yolu Projesi açılış töreni ile hizmete girdi.

25.10.2013 21:35  Güncelleme: 21:42

Karadeniz Bölge turizmine katkı sağlaması amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen "Ayancık Kanyon Yolu" projesi tamamlanarak 22 Ekim 2013 tarihinde düzenlenen açılış töreni ile hizmete girmiştir.

Ajansın yaklaşık 200 bin TL tutarında proje desteği verdiği Ayancık Kanyon Yolu'nun açılışı Ajansımız Yönetim Kurulu Başkanı ve Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER tarafından yapılmıştır.

Hedef Sinop'u Karadeniz'in Antalya'sı Yapmak

Sinop'u Doğu, Batı ve Orta Karadeniz'de önemli bir turizm kenti yapmayı hedeflediklerini ifade eden Vali KÖŞGER, "Tabiri caizse Sinop'u Karadeniz'in Antalya'sı yapmak istiyoruz. Sadece deniz turizmi ile bu hedefin gerçekleştirilmesi beklenemez, eksik kalır. Bu bağlamda turizmin çeşitlendirilmesi gerekir. İyi bir turizm destinasyonu için kanyonlar, trekking yolları, doğa yürüyüşleri ile İnaltı Mağarası ve Akgöl gibi turizm değerleri bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilip turizmin hizmetine sunulmalıdır. İşte bu bağlamda çalışmalar yürütülmektedir. Bu projede emeği geçen Ayancık Kaymakamlığı'na, KUZKA Genel Sekreterliği'ne ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ayancık Kanyon Yolu açılış törenine Ayancık Kaymakamı Suat YILDIZ, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, Ajansımız Genel Sekreter Vekili Av. Hilmi ERGÜR, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan ALPAY ile çok sayıda kamu idarecisi ve vatandaş katılmıştır.

Ajans desteği ile Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirilen Ayancık Kanyon Yolu projesi yaklaşık 400 bin TL'ye mal olmuştur. 22 km'lik yürüyüş yoluna sahip kanyonda 7 dinlenme noktası, turistlerin rahat yürüyüş yapmaları için 8 adet bilgilendirme, 21 adet yönlendirme ve 8 adet de yol haritası tabelası bulunmaktadır.

Törenin ardından araç trafiğine kapatılan Kanyonda yürüyüş yapan Vali Yavuz Selim KÖŞGER ve beraberindekiler daha sonra Bakırlı Zaviye Köyü Merkez Mahallesi'ne bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sinop Ayancık Kanyon Yürüyüş Yolu Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement