Sırbistan ile Arnavutluk Arasındaki Olaylı Maç - Son Dakika
Güncel

Sırbistan ile Arnavutluk Arasındaki Olaylı Maç

Sırbistan ile Arnavutluk Arasındaki Olaylı Maç

BALKANİŞBİRLİĞİ Yürütme Kurulu Başkanı Adiloğlu: "Balkanlarda kaosa, kavgaya değil işbirliğine ihtiyaç var" "Bir futbol müsabakasında yaşanan bu talihsizliğin bölgede yeni bir krize neden olmaması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır"

15.10.2014 11:55

Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği (BALKANİŞBİRLİĞİ) Yürütme Kurulu Başkanı Ali Sait Adiloğlu, dün akşam 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeler I Grubu'nda Sırbistan ile Arnavutluk arasında Belgrad'da oynanan karşılaşmada sahaya uzaktan kumandalı helikopter ile Arnavutluk bayrağının bırakılması sonrası yaşanan olaylara ilişkin olarak, "Balkanlarda kaosa, kavgaya değil işbirliğine ihtiyaç var. Bir futbol müsabakasında yaşanan bu talihsizliğin bölgede yeni bir krize neden olmaması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sırbistan ve Arnavutluk'un 48 yıl sonra bir futbol müsabakasında karşı karşıya geldiğini anımsatarak, uzaktan kumandalı helikopter ile stat üzerinde Arnavut bayrağının dolaştırılmasının gerginlik oluşturduğunu, bu gerginliğin Sırp oyuncunun Arnavutluk bayrağını alıp yere atmasıyla daha da tırmandığını söyledi.

Son yüz yılda Balkanlar'ın savaşlar, şiddet, kaos ve çalkantılarla anılmasından büyük rahatsızlık duyduklarını, bu çerçevede BALKANİŞBİRLİĞİ projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Adiloğlu, bölge halklarının barış içinde projeler ürettiklerini vurguladı.

BALKANİŞBİRLİĞİ projesinin Balkan coğrafyasında sadece Müslüman veya belli bir kesimi kapsamadığını ifade eden Adiloğlu, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın 22 Ekim'de Belgrad'ı ziyaret etmesinden çok kısa bir süre önce yaşanan bu olayın bölgedeki barışa yönelik bu adımlara zarar vermemesini dilediğini bildirdi.

Adiloğlu, bir futbol karşılaşmasında yaşanan gerginliğin tüm bölgeyi sıkıntılı bir duruma sürüklemesinden endişe duyduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Balkanlarda kaosa, kavgaya değil işbirliğine ihtiyaç var. 22 Ekim'de Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın Sırbistan ziyareti planlanıyordu. 68 yıl sonra gerçekleşecek bu önemli ziyaret çok önemli. Bu ziyareti bölge barışı adına çok önemsiyoruz. Bir futbol müsabakasında yaşanan bu talihsizliğin bölgede yeni bir krize neden olmaması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Başta Sırp ve Arnavutlar olmak üzere tüm bölge halklarını sağduyulu davranmaya davet ediyoruz."

Belgrad'daki Partizan Stadı'nda dün akşam Sırbistan ile Arnavutluk arasına oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan "haritanın" yer aldığı Arnavutluk bayrağı bırakılmış, bayrağın sahaya inmesiyle iki takım oyuncuları arasında tartışma yaşanmıştı. Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine maçın hakemi Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan ile Arnavutluk Arasındaki Olaylı Maç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement