'Sırlar Altında' Orion'da Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Güncel

'Sırlar Altında' Orion'da Dikkat Çekiyor

\'Sırlar Altında\' Orion\'da Dikkat Çekiyor

Çini ve Hat sanatçısı Ferize Şen Balkı'nın ilk kişisel sergisi 'Sırlar Altında' Orion'da açıldı.

10.04.2012 14:05

Özgün tasarımların yanı sıra tarihsel öneme sahip çeşitli eserlerin çini uygulamalarının da yer aldığı sergide 46 eser sergileniyor. İtalyan gravür sanatçısı Luigy Mayer'e ait "Çorlu gravür" çalışmasının çini üzerine uygulaması ve 'Hayat Ağacı' isimli büyük çini pano, serginin en çok dikkat çeken eserlerinden.

Orion alt kattaki etkinlik alanında başlayan 'Sırlar Altında' isimli sergi 7 Nisan'da düzenlenen bir kokteyl ile sanatseverlerle buluştu. Geleneksel Türk El Sanatları'nın en güzel örneklerinin görülebildiği serginin açılış kokteyli de serginin ruhuna uygundu. Gelen misafirler Türk kahvesi, lokum ve badem ezmesiyle ağırlandılar. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta ziyaretçilere Geleneksel Türk müziği eşliğinde eserleri incelediler.

Orion'da açılan 'Sırlar Altında' sergisinin ilk kişisel sergisi olduğunu ifade eden Çini ve Hat Sanatçısı Ferize Şen Balkı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları mezunu. Çeşitli karma sergilere katılan Balkı'nın, İstanbul metrosunda ve yerli-yabancı pek çok koleksiyonda eserleri yer alıyor.

Orion'daki ilk kişisel sergisinde, Topkapı Sarayı arşivlerinde yer alan pek çok tezhip çalışmasının ebrulu çini üzerine "sır altı" tekniği ile uygulanmış ilk örneklerinin yer aldığını söyleyen Ferize Şen Balkı, sergisi hakkında şunları söyledi :

"Çini ve hat sergimde orijinal tasarımlarım yanı sıra Topkapı Sarayı arşivlerinde yer alan pek çok tezhip çalışmasının da, ilk olarak ebrulu çini üzerine "sır altı" tekniği ile uygulanmış örnekleri yer alacaktır. Bu çalışmalar Geleneksel Türk El Sanatları arasında yer alan 3 sanat dalının bir arada görüldüğü orijinal çalışmalardır. Sergide yer alan Hat çalışmalarım orijinal tasarımlarım yanı sıra ünlü hattatların eserlerini de farklı tekniklerdeki uygulamaları ile görülebilecektir. Ayrıca İtalyan gravür sanatçısı Luigy Mayer'e ait "Çorlu gravür" çalışması, kendime ait Haydarpaşa Tren Garı'nın da çini üzerine gravür uygulaması görülebilecektir. Mekanını biz sanatçılara açarak büyük desteği veren Orion AVM'ne çok teşekkür ederim."

Büyük ilgi çeken ve birbirinden özel eserlerin izleyiciyle buluştuğu sergi 12 Nisan akşamına kadar Orion'da görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sırlar Altında' Orion'da Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement