Şişli’de Ramazanın Keyfi - Son Dakika
Güncel

Şişli’de Ramazanın Keyfi

Şişli’de Ramazanın Keyfi

Ramazan Dolayısıyla Çeşitli Etkinliklere Sahne Olan Şişli'de Bu Yıl Sokak İftarları Kurulmaya Başlandı.

16.08.2010 08:04  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediyesi, Ramazan ayının kardeşliği ve paylaşmayı artıran ikliminden faydalanmak ve bu sayede vatandaşları bir araya getirmek amacıyla her mahallede "sokak iftarları" düzenliyor. Şişli'nin her akşam farklı bir mahallede düzenlediği sokak iftarları sayesinde mahalle sakinleri komşularıyla biraraya gelerek iftarlarını açma olanağını buluyorlar.

Sokak iftarlarının ilki, Feriköy'ün Çobanoğlu Sokağı'nda gerçekleşti. İftar nedeniyle araç trafiğine kapatılan sokakta, 400 metrelik dev bir iftar masası kuruldu. Gayrimüslim cemaatin de yoğun olarak yaşadığı Feriköy bölgesinde, farklı inançlara mensup vatandaşlar biraraya gelerek Ramazan'ın kardeşlik ve paylaşma duygusunu birlikte yaşadılar.

İftarda yurttaşlarla bir araya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Feriköy bölgesinde farklı inançlara mensup yurttaşların bir arada yaşadıklarına dikkat çekerek, "Ramazan ayı birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşmak demektir. Bugün bu mahallemizde farklı inançlara mensup yurttaşlarımız bir araya gelerek Ramazan'ın anlamını en güzel şekilde ortaya koydular. Amacımız bu birliği, barışı ilçemizin her mahallesinde yaşatmak" dedi.

3 binin üzerinde yurttaşın iftarını açtığı sokak iftarında 3 ayrı fasıl grubu mahalle sakinlerine keyif dolu bir müzik dinletisi yaşattılar. Şişli'de yaşayan Burhan Çaçan ve Süheyl Uygur gibi sanatçıların da hazır bulunduğu sokak iftarı, her gün ayrı bir mahallede binlerce yurttaşı biraraya getirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şişli’de Ramazanın Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement