Sivasspor Avrupa Ligi'nde Olacak' - Son Dakika
Güncel

Sivasspor Avrupa Ligi'nde Olacak'

Sivasspor Avrupa Ligi\'nde Olacak\'

Sivasspor Kulübü Başkan Vekili Erdal Sarılar, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) disiplin soruşturmasına ilişkin, "Bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Beklediğimiz bir şeydi, normal süreç işliyor" dedi.

22.05.2014 11:44

Sivasspor Kulübü Başkan Vekili Erdal Sarılar, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) disiplin soruşturmasına ilişkin, "Bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Beklediğimiz bir şeydi, normal süreç işliyor" dedi.

Sarılar, yaptığı açıklamada UEFA'nın disiplin soruşturmasıyla ilgili yazısının kulübe ulaştığını, UEFA'nın yargı organı tarafından 2-3 Haziran'da İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek duruşmalarda savunma yapacaklarını söyledi.

Kulüp avukatlarının gerekli çalışmaları yaptığını dile getiren Sarılar, UEFA'ya daha önce dava hakkında bilgi verdiklerini, 5 sayfalık rapor gönderdiklerini aktararak, "Türkye Futbol Federasyonu, Sivasspor Kulübü'nü suçsuz buldu ve bunu UEFA'ya ilettik. Sivasspor'un bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz da konuyla ilgili 24 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olağan genel kurulda detaylı bilgi vereceğini belirtti.

Otyakmaz, twitter hesabından ise "Taraftarlarımız içlerini ferah tutsunlar, bu yaşanması gereken hukuki bir süreç. Sivasspor'umuz UEFA CUP'a Allah'ın izniyle kesin katılacaktır. Genel kurulda tüm gerçekleri değerli kongre üyelerimle paylaşacağım" açıklamasında bulundu.

'Eskişehirspor ceza almadı'

Eskişehirspor'un mali fair-play kriterlerine uyduğu ve UEFA lisansı aldığı belirtilerek başlanan açıklamada "Lisanslama aşamasında, Türkiye'de yaşanan şike olaylarında, kulübümüzde o dönemde görev alan bazı kişilerin şike sürecinde adlarının geçmesi nedeniyle, konuya ilişkin gerekli açıklama, bilgi ve belgeler TFF aracılığı ile UEFA'ya sunulmuştur" denildi.

Yapılan açıklamada, Eskişehirspor'un şike olayları ile ilgili yapılan tüm soruşturmalarda müdahil olmadığı ve herhangi bir ceza almadığının altı çizildi.

UEFA, Eskişehirspor ve Sivasspor'a soruşturma açtığını duyurmuş, soruşturmaların, UEFA Avrupa Ligi düzenlemeleri çerçevesinde, UEFA organizasyonlarında oynama hakkı kapsamında ele alındığını belirtilmişti.

İki kulübe açılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilecek duruşmaların, UEFA'nın yargı organı tarafından 2-3 Haziran'da, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirileceği bildirilmişti.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Sivasspor Avrupa Ligi'nde Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement