Siverek'te 'Ağaçlar Kitap Açtı' - Son Dakika
Güncel

Siverek'te 'Ağaçlar Kitap Açtı'

Siverek\'te \'Ağaçlar Kitap Açtı\'

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Kaymakamlığı, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için ilçenin işlek caddelerinde bulunan parklardaki ağaçlara yüzlerce kitap astı.

30.09.2013 12:06

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Kaymakamlığı, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için ilçenin işlek caddelerinde bulunan parklardaki ağaçlara yüzlerce kitap astı. Gördüğü manzara karşısında şaşıranlar, ücretsiz olduğunu öğrenince ağaçlardaki kitaplardan birer tane aldı.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, ilçede özellikle öğrenciler arasında kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla, ücretsiz kitap dağıtılmasını kararlaştırdı. Kaymakam Erkal, daha sonra isteyen kişilerin istediği kitabı okumasına olanak sağlamak için, kitapları parklardaki ağaçların dallarına ve çimlerin üzerine bıraktı.

Bu sabah başlatılan uygulama, sabah saatlerinde işyeri veya okullarına giden öğrenci ve vatandaşları şaşırttı. Çimlerin üzerine veya ağaçların dalları ile iplerde asılı kitapları görünce şaşıranlar, ücretsiz alınabileceğini öğrenince okumak istedikleri bir kitabı alarak parktan ayrıldı.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, daha önce de farklı görev yerlerinde yaptığı uygulamanın başarılı olduğunu ve aynı yöntemle Siverek'te de kitap okuma alışkanlığını artırmayı amaçladıklarını söyledi. İnsanların dikkatini çekmesi ve heyecan uyandırması için kitapları ağaçlara astıklarını anlatan Kaymakam Erkal, şöyle dedi:

"Siverek'te okuma alışkanlığını daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu uygulama ile herkesin dikkatini çekmek ve ağaçtaki kitaptan birini okutmayı hedefliyoruz. Bundan sonra da okul çevreleri ile parklarda benzer etkinlikler ile uygulamayı sürdüreceğiz. Amacımız çocuklarımıza okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını geliştirmek ve eğitim sürecinde öğrencilerimize destek vermektir." - Siverekşanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siverek'te 'Ağaçlar Kitap Açtı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement