Siverek'te Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Siverek'te Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Siverek\'te Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18.03.2014 13:50

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şehitlikte başlayan kutlama programına İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkan A. Murat Bucak, 107. Topçu Alay Komutanı Numan Ayyıldız, daire amirleri, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile şehit aileleri katıldı.

Anıta çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Üsteğmen Aydın Babaoğlu yaptı. Babaoğlu konuşmasında, "Bugün 18 Mart 2014 iki hafta gibi kısa zamanda İstanbul'u ele geçirip Osmanlı Devletini savaş dışı bırakarak Birinci Dünya Savaşını sonlandırmayı amaçlayan itilaf devletlerinin, o güne kadar eşi görülmemiş bir donanmayla Çanakkale Boğazını geçmeye çalışmalarının kalbi imanla çarpan Türk askerinin göğsüne çarparak boğazın derin sularına gömülüşünün 99'uncu yıldönümüdür. Birkaç asırdan beri alınan mağlubiyetle yitirdiği özgüvenini Türk milletine yeniden kazandıran Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutlamanın ve aziz şehitlerimize karşı kutsal görevimizi yerine getirmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Hatıra defterini imzalayan Kaymakam Erkal ise, "Kanlarınızı akıtarak verdiğiniz mücadelede tarihin altın sayfalarında ilelebet yaşamasına sebep olduğunuz için sizleri minnetle anıyoruz. Ülkenin her köşesinden ve her ırkından yurttaşları olarak kardeşçe sahip çıktığınız bu toprakları tekrar sizlerin döneminde olduğu gibi kardeşçe, barış içinde, beraberlik içinde yaşatmak bizlerin en önemli sorumluluğudur. Bu uğurda çaba sarf edeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyor, sizleri rahmetle ve minnetle anıyoruz, ruhunuz şad olsun" diye konuştu.

Hatıra defterini imzalayan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, şehitlikte bulunan kabirlere karanfil koydu.

Burada Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Çanakkale şehitleri için dua okudu. Şehitlikte Siverek Kaymakamı, Siverek Belediye Başkanı, 107 Topçu Alay Komutanı ve gaziler çam dikti.

Şehitlikte sona eren program endüstri meslek lisesi konferans salonunda devam etti.

Endüstri meslek lisesi konferans salonunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini Mustafa Kemal Lisesi Müdür Yardımcısı Turgay Tunç yaptı.

Tunç konuşmasında, "Tarihimizdeki her savaşın her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Fakat hepimiz tarafından görülebileceği üzere Çanakkale Savaşları, başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulmayan muharebe özelliği göstermiştir. Peki, nedir Çanakkale'yi ayrı yapan özel kılan? Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz milletimiz ve bu milletin imanlı Mehmetçiğidir" ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Lisesi öğretmenlerinin şiir, türkü dinletileri sonunda anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı kısa tiyatro gösterisi ardından program sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siverek'te Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri - Son Dakika


Advertisement