Sokak Hayvanları İçin Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Sokak Hayvanları İçin Yem Bırakıldı

Sokak Hayvanları İçin Yem Bırakıldı

Kocaeli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulamayan sokak hayvanları için yaşadıkları bölgelere yem bırakıldı.

09.01.2013 14:38

Kocaeli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulamayan sokak hayvanları için yaşadıkları bölgelere yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ekiplerince sokak hayvanları için yem bırakılarak, genel sağlık taraması yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şube müdürlüğü olarak kar yağışının yoğun olduğu günlerde yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışması yaptıklarını belirterek, sokak hayvanlarına yönelik de Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yemleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Sokak hayvanlarının aç kalmamasını amaçladıklarını ifade eden Alğan, şöyle konuştu:

"Hem yaban hayvanlarını beslemek, hem de sokakta bulunan kedi ve köpeklerin beslenmesi amacıyla lokanta ve fabrikalardan yemek atıkları ile Büyükşehir Belediyesi'nden temin edilen mamaların dağıtımı yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte her ilçede çalışmalarımız devam ediyor. Sokaklarda kedi ve köpeklerin bulunduğunu, bunların aç kalmaması gerektiğini unutmamalıyız" diye konuştu.

Alğan, sokak hayvanlarını sağlık kontrolünden geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Mehmet Çetinkaya ise doğal ortamlarında bulunan hayvanların açlığını giderebilmek için yemleme yapıp katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade etti.

-"Kapı önlerine su ve yem koyalım"-

Yakalayabildikleri hayvanları tıbbi kontrolden geçirdiklerini anlatan Çetinkaya, Veteriner Şube Müdürlüğü olarak Kocaeli'de 12 ilçede "yempati" adı verilen otomatik yem ve su makinesi koyduklarını, ekiplerin düzenli olarak makinelerin kontrolünü yaparak 24 saat hayvanların su ve yem ihtiyacını karşıladıklarını bildirdi.

"Yempati"lerin bulunmadığı, şehir merkezlerine uzak alanlarda da zaman zaman yemleme çalışması yaptıklarını belirten Çetinkaya, "Hava şartları sert ve yoğun geçtiği için vatandaşlarımız da ellerinden geldiği kadar kapı önlerine su ve yem bırakarak sokaktaki dostlarımıza yardımcı olmalı. Onların da bir canlı olduğunu, bu dünyada bizlerle birlikte ortak yaşadıklarını unutmayalım" şeklinde konuştu.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu - Yunus Emre Günaydın

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sokak Hayvanları İçin Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement