Söke Üreticiye Destek İçin Çay ve Kahve Yerine Süt İçme Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Söke Üreticiye Destek İçin Çay ve Kahve Yerine Süt İçme Çağrısı

Söke Üreticiye Destek İçin Çay ve Kahve Yerine Süt İçme Çağrısı

Üreticiye destek için çay ve kahve yerine süt içme çağrısıAydın'ın Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, son günlerde süt fiyatlarındaki düşüş nedeniyle sıkıntı yaşayan üreticiye destek olunması için sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara, çay ve kahve yerine süt içmeleri çağrısı yaptı.

17.03.2016 18:42

Üreticiye destek için çay ve kahve yerine süt içme çağrısı

Aydın'ın Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, son günlerde süt fiyatlarındaki düşüş nedeniyle sıkıntı yaşayan üreticiye destek olunması için sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara, çay ve kahve yerine süt içmeleri çağrısı yaptı.

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, süt üreticisinin son günlerde yaşadığı sıkıntıya dikkat çekebilmek için basın toplantısı düzenledi. Ziyaretlerine gelen konuklarına artık süt ikramında bulunacaklarını ifade eden Kocabaş, "Ülkemizde bu günlerde sütte yaşanan sıkıntı tüm üreticileri etkiledi. Süt parası yem parasını karşılamıyor. Süt üreticinin elinde 70 kuruşa kadar düştü. Bir litre suyun maliyetiyle bir litre sütün maliyeti neredeyse aynı duruma geldi. Bundan sonra tüm kamuoyunda ve sivil toplum örgütlerinin içeceklerini çayın ve kahvenin yerine sütü tercih etmelerini arzu ediyorum. Bugün itibariyle odamızda gelen misafirlere çay ve kahve yerine süt ikramında bulunacağız. Tüm sivil toplum kuruluşlarının da süt üreticilerine bu anlamda destek olmalarını arzu ediyorum. Sütü hem sağlık açısından hem de yeni yetişen çocuklarımızın sağlığı açısından beyin ve vücut gelişimi açısından da çok büyük faydası olacaktır" dedi.

Kocabaş daha sonra, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla birlikte süt içerek, herkesi süt içmeye davet ederek üreticilere destek olunmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Söke Üreticiye Destek İçin Çay ve Kahve Yerine Süt İçme Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement