Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Özgür Der Genel Başkanı Kaya: "Sık sık yaşanan bu kazalar yerin yüzlerce metre altında, çok cüzi ücretlerle ailelerinin geçimini sağlamaya çalışan madencilerin korunması için gerekli tedbirlerin alınması noktasında hala bir dizi ihmal olduğuna işaret etmekte sorumlulardan hesap sorulması zorunluluğunu.

14.05.2014 12:06

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Sık sık yaşanan bu kazalar, yerin yüzlerce metre altında, çok cüzi ücretlerle ailelerinin geçimini sağlamaya çalışan madencilerin korunması için gerekli tedbirlerin alınması noktasında hala bir dizi ihmal olduğuna işaret etmekte, sorumlulardan hesap sorulması zorunluluğunu hatırlatmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaya, yayımladığı taziye mesajında, olayda şu ana kadar göçük altında kalarak hayatını kaybedenlerin sayısının 200'ü geçtiğinin ve daha çok sayıda çalışanın madende mahsur kaldığının açıklandığını hatırlattı.

Somalı ailelerin acılarını paylaştığını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yaşananların en büyüğü olmaya aday bu facia, ne yazık ki ülkemizde bugüne kadar pek çok kez tekrarlanan ve adeta sıradanlaşan maden kazaları gerçeği ile tam olarak yüzleşilemediğinin acı bir göstergesi olarak karşımızdadır. Sık sık yaşanan bu kazalar yerin yüzlerce metre altında, çok cüzi ücretlerle ailelerinin geçimini sağlamaya çalışan madencilerin korunması için gerekli tedbirlerin alınması noktasında hala bir dizi ihmal olduğuna işaret etmekte, sorumlulardan hesap sorulması zorunluluğunu hatırlatmaktadır. Gerek yakınlarını kaybeden gerekse tedirginlikle bekleyişlerini sürdüren madenci ailelerine Allahuteala'dan sabırlar niyaz ediyoruz. Tüm acılı halkımıza başsağlığı diliyor, Rabbimizden bu tür acıları tekrar yaşatmamasını niyaz ediyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement