İstanbul'da Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu kazanın yeni görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde çarpışma anı sonrasında şüphelinin aracına ait arka fren lambalarının yanmadığı ve 3. şeride doğru seyir halinde olduğu, şüphelinin çarpışmadan 12 saniye sonra aracının dörtlü flaşörlerini yakarak araçtan indiği, Göçer'e doğru gittiği görüldü.

17.12.2023 22:27  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un, İstanbul Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olduğu kazayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosiklete, dönüş yaptığı sırada Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un sürdüğü siyah renkli otomobilin çarptığı görülüyor. Görüntüyle ilgili hazırlanan ve dosyaya eklenen raporda, olayın Avrasya Tüneli- Samatya istikametinde meydana geldiği, Yunus Emre Göçer'in seyir halindeyken arka fren lambasının yandığı, şüpheli Mohammed Hassan Sheıkh Mohamud'un kullandığı siyah renkli aracın saat 12.52 dakika 15 saniyesinde kamera açısına girdiği aktarıldı. Şüpheli Mohamud'un kullandığı aracın saat 12.52 dakika 16 saniyesinde arka fren lambalarının anlık olarak yandığının görüldüğü belirtildi.

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun kuryeye çarptığı kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Görüntü tutanağında, Göçer'in yolun 3 ve 4. şerit çizgisinde seyir halindeyken, 4. şeride geçerken arka fren lambasını yandığı, maktulün 4. şerit içerisinden dönüş yapmaya çalıştığının değerlendirildiği belirtilerek, şüphelinin o sırada otomobilinin arka fren lambalarının yandığının görüldüğü ifade edildi.

ARACIN ÇARPIŞMA SONRASI FREN LAMBASININ YANMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Tutanakta ayrıca, saat 12.52 dakika 18 saniyede 16 AFL 804 plakalı motosiklet ile 06 CD 4581 plakalı otomobilin çarpıştığı anda, şüphelinin kullandığı aracın arka fren lambalarının yandığı aktarıldı. Saat 12.52 dakika 19 saniyesinde çarpışma anı sonrasında şüphelinin aracına ait arka fren lambalarının yanmadığı ve 3. şeride doğru seyir halinde olduğu, şüphelinin çarpışmadan 12 saniye sonra aracının dörtlü flaşörlerini yakarak araçtan indiği, Göçer'e doğru gittiğinin görüldüğü belirtildi.

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun kuryeye çarptığı kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun kuryeye çarptığı kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı
Yunus Emre Göçer

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Zanlının kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu tespiti yer almıştı.

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun kuryeye çarptığı kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli ise Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramayıp motosiklete çarptığını belirtmişti. Soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında "kusursuzluk raporu" veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlatmıştı.

İstanbul\'da Somali Cumhurbaşkanı\'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Arif Uyar : Tahminimce daha öncesi yolda atıştılar yol verme tartışması oldu, cumhurbaşkanının oğlu kasıtlı olarak vuruyor. İntihar diye tutanak tutulmuş, vicdansızlık ve insan kayırma var, neresinden baksak skandal ve ihmal var. Adalet bir değerdir herkes o şerefe eremez, bu skandalı temizlemeliler, adalet yara almamalı, ama bırakın yarayı ölüyor ölüyor 2 0 Yanıtla
  • RIDVAN ŞEN: kaza değil cinayet bu 1 0 Yanıtla
  • vural kılınç: benim 10 yaşındaki oğlum bile bu kazayı yapmazdı frene basardı 0 0 Yanıtla

Advertisement