Sorumlu Perakendecilikte NT Çıta Yükseltti - Son Dakika
Güncel

Sorumlu Perakendecilikte NT Çıta Yükseltti

Sorumlu Perakendecilikte NT Çıta Yükseltti

NT, sağlıklı ve kaliteli ürünleri ekonomik olarak müşterisiyle buluşturma konusundaki sorumlu perakendeciliği sektöre örnek niteliğinde

25.09.2013 11:34

Türkiye'nin tek kitap, kırtasiye ve teknoloji zinciri NT, sağlıklı ve kaliteli ürünleri ekonomik olarak müşterisiyle buluşturma konusundaki sorumlu perakendeciliği sektöre örnek niteliğinde

Türkiye'nin tek kitap, kırtasiye ve teknoloji zinciri NT, perakende sektöründeki öncü olma sorumluluğunu okul alışverişinin yoğunlaştığı bu dönemde öne çıkarıyor.

Sağlıklı, kaliteli ürünlere raflarında yer vermeyi tercih eden NT mağazaları, solventsiz yapıştırıcıları raflarına koyarak sorumlu perakendecilikte sektöre örnek oluyor.

Testlerden geçmeyen ürüne yer yok

Sorumlu perakendeciliği ilke edinen NT, bu konuda sektöre önemli yenilikler sundu. Sağlıklı, kaliteli ve ekonomik ürünleri tüketicisiyle buluşturmak için bir dizi testten geçirdikten sonra kabul edildi. SGS, Türkak ve İntertek gibi ürünlerin sağlıklı olup olmadığı konusunda testler yapılıyor. Özellikle ithal kırtasiye ürünlerinde geçtiğimiz yıllarda sağlık ve güvenlik testlerinden geçemeyen bazı ürünler toplatılmıştı. NT sorumluluğunun bir parçası olarak testlerden geçmeyen hiçbir ürüne raflarında yer vermiyor.

Yapıştırıcı ürünler konusunda çok hassas davranan NT, geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza olan sorumluluğundan dolayı sadece solvent içermeyen yapıştırıcıları satıyor. Böylece, gözden kaçabilen çok önemli bir konuda sorumlu perakendecilik bilincini ortaya koyuyor.

Sarıbaş: "Tüketicilere sorumluluğumuz her şeyin önünde"

Sorumlu perakendecilik anlayışının sadece satışları kapsamadığını ve tüm süreçlerin bu sorumluluk çerçevesinde işlediğini belirten NT Mağazaları Kırtasiye Kategori Yöneticisi Sinan Sarıbaş şöyle konuştu:

"Sektörde güvenilir olma ve tercih edilme arasındaki bağı sağlayan, mağazalarımızda müşterilerimizle bütünleşen bir perakendeci olmak çok önemli. Müşterilerimiz çocuklarına satın aldıkları ürünlerin hepsini tek tek kontrol edemez. Bu noktada bizim tecrübe ve sorumluluk bilincimize güveniyorlar. Kârlılığı ne olursa olsun, sağlıksız ve kalitesiz ürünü müşterilerimize sunmuyoruz."

Mağazalarında 13 bin çeşit ürünle sektörün lideri olan NT, geçtiğimiz yıl 25 milyon olan ziyaretçi sayısını bu yıl 28 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sorumlu Perakendecilikte NT Çıta Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement