Stockholm'de Filistin'e Destek Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Stockholm'de Filistin'e Destek Gösterisi

Stockholm\'de Filistin\'e Destek Gösterisi

İsveç'in başkenti Stockholm'de Paskalya kutlamasını iptal eden yüzlerce kişi, Gazze halkıyla dayanışma için Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Yaklaşık 5 bin gösterici, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçunu durdurmasını talep etti. Göstericiler, pankartlar ve maketlerle Gazze'de öldürülen çocukları temsil etti ve İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmamasını istedi.

30.03.2024 18:51  Güncelleme: 18:53

İsveç'in başkenti Stockholm'de Gazze halkıyla dayanışma için Paskalya kutlamasını iptal eden yüzlerce kişi, Filistin'e destek gösterisi yaptı.

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Stockholm'deki Odenplan bölgesinde toplanan yaklaşık 5 bin gösterici, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçunu durdurmasını istedi.

"Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Soykırımı durdurun" ve "Sonsuza kadar Filistin" yazılı pankartların yanı sıra Gazze'de öldürülen çocukları temsilen maketler taşıyan göstericiler, "Özgür Filistin", "İşgale son" ve "Katil İsrail" şeklinde sloganlar attı.

Gösteriye katılan yazar ve aktivist Samuel Girma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Mayıs'ta İsveç'in Malmö kentinde yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'na İsrail'in katılmamasını istedi.

Girma, "İsrail Eurovision'a katılmayı hak etmiyor. Katil ve soykırımcı bir ülke müzik yarışmasına katılamaz. İsrail soykırımcı bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

İsveç'te 30 Mart cumartesi Paskalya bayramında ailesi ile geleneksel Paskalya yemeği ve kutlamasına katılmayan yüzlerce kişi, Gazze halkı ile dayanışma gösterisine katılma kararı aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Stockholm'de Filistin'e Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement