Süleymaniye Vakfı, Bosna Hersek'te yurt açtı - - Son Dakika
Güncel

Süleymaniye Vakfı, Bosna Hersek'te yurt açtı -

Süleymaniye Vakfı, Bosna Hersek\'te yurt açtı -

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Süleymaniye Vakfı tarafından yaptırılan öğrenci yurdu, resmi törenle hizmete açıldı.

23.03.2014 03:54

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Süleymaniye Vakfı tarafından yaptırılan öğrenci yurdu, resmi törenle hizmete açıldı.

Başkent Saraybosna'nın Ilıca semtinde inşa edilen ve 60 kişilik kapasitesine sahip olan yurdun açılış törenine, Süleymaniye Vakfı Bosna Hersek Müdürü Osman Soymaz, Ilıca Belediye Başkanı Senaid Memiç, Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç, Saraybosna Müftüsü Husein Smayiç, Saraybosna Başimamı Ferid Dautoviç, Süleymaniye Vakfı'nın bölge ve diğer ülkeler temsilcileri, Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk kurumları temsilcileri, İslam Birliği temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşma yapan Süleymaniye Vakfı Bosna Hersek Müdürü Soymaz, Süleymaniye Vakfı'nın bütün dünyada olduğu gibi Bosna Hersek'te de hizmet veren bir vakıf olduğunu ifade etti.

"Hedefimiz imanlı, ahlaklı, bilgili, milli ve manevi değerlerine bağlı, zamanımızın bilim ve teknolojisini en iyi şekilde kullanacak bir nesil yetiştirmektir. Bosna Hersek'in 12 kentinde yurtlarımız var. Bunun yanı sıra Tuzla, Zenitsa, Bihaç, Visoko, Olovo kentlerinde projelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Ilıca Belediye Başkanı Memiç ise Süleymaniye Vakfı'nın Bosna Hersek'te gerçekleştirdiği projelerden dolayı memnuniyetini dile getirerek, bunun en önemlisi bu projelerin devam etmesi olduğunu söyledi.

-Bosna Hersekli öğrenciler yurtta ücretsiz kalacak-

Süleymaniye Vakfı'na bağlı Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk Boşnak Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Bilal Can Balcı ise AA muhabirine yaptığı açıklamda, Ilıca semtinde inşa edilen yurdun 60 kişilik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yurdumuzda bilgisayar odası, dil kursu odaları, dini eğitim ve diğer hizmetlerimiz bulunuyor. Yurdumuz öncelikle maddi durumları kötü, ayrıca annesi babası olmayan öğrenciler için hizmet verecek. Öğrencilerimiz bu yurtta ücretsiz olarak kalabilecek. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz eğitim ve yol masraflarını da karşılıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından davetliler, kurdele kesimine geçerek yurdu hizmete açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Süleymaniye Vakfı, Bosna Hersek'te yurt açtı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement