Suşehri'de Köylülerin Sopalı 'Su' Önlemi! Şirkete Geçit Vermediler - Son Dakika
Güncel

Suşehri'de Köylülerin Sopalı 'Su' Önlemi! Şirkete Geçit Vermediler

Suşehri\'de Köylülerin Sopalı \'Su\' Önlemi! Şirkete Geçit Vermediler

Sivas'ın Tatar Köyü sakinleri, sulama amacıyla kullandıkları suyun, komşu 3 köye, 'kapalı şebeke suyu' olarak verilmek istenmesine karşı çıktı.

02.10.2015 08:19  Güncelleme: 09:20

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Tatar Köyü sakinleri, sulama amacıyla kullandıkları suyun, komşu 3 köye, 'kapalı şebeke suyu' olarak verilmek istenmesine karşı çıktı. Köylüler ellerinde sopalarla toplanarak projeyi yapacak firma görevlilerinin köye girmesine izin vermedi.

PROJE YAPILDI

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 160 haneli Tatar Köyü arazisinden çıkan ve sulama amaçlı kullandıkları kaynak suyunun, komşu köyler Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı'ya kapalı şebeke suyu olarak bağlanması amacıyla İl Özel İdaresi'nce proje hazırlandı.

ÇALIŞMA İÇİN KÖYE GİTTİLER

Ancak projeye karşı çıkan Tatar Köyü sakinleri 27 Nisan'da firmaya ait iş makinelerinin köye girişine izin vermedi. İlgililerin yaptığı görüşmelerin ardından aradan 5 ay geçtikten sonra projenin devamı için müteahhit firma ile İl Özel İdare Müdürlüğü görevlileri jandarma eşliğinde köye giderek kapalı şebeke güzergah çalışması yapmak istedi.

GEÇİT VERMEDİLER

Suyun tamamının kapalı şebekeye alınmasına karşı çıkan köylüler bir kez daha köy girişini kapatarak çalışma yapılmasına izin vermedi. Ellerinde sopalarla bekleyen aralarında kadınların da bulunduğu köylüler projede değişiklik yapılmaması durumunda tepkilerini sürdüreceklerini dile getirdi.

"SUYUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Jandarma ekiplerinin köylüleri ikna çabaları da sonuç vermedi. Jandarma ile karşı karşıya gelmek istemediklerini belirten köy sakinleri, "Bizim hiç kimseyle sorunumuz yok. Sadece suyumuza sahip çıkmak istiyoruz" diyerek sitemlerini dile getirdi. Bir süre girişte bekleyen köylüler jandarma ve firma görevlilerinin ayrılmasının ardından evlerine döndü.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suşehri'de Köylülerin Sopalı 'Su' Önlemi! Şirkete Geçit Vermediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ertuğrul yazıcı : sivas Suşehri nde hdp binası yok o köylüler sizden cok vatanına milletine sadık sen o köylülerin tırnağı olamazsın özlem 15 0 Yanıtla
  • Sivaslı vatan evladı: Ulan geri zekalı özlem rumuzlu kişi sen sivaslı terörist hiç duydunmu sivasda terörist yetsmez vatan rvladı yetsir sen haritadaki yerinide bilmiyosun galiba cahiiiiiiiiill suşehri sivasın karadeniz bölgesinde yer alan ilçelerden biridir öğreeeeen...:))))) 13 0 Yanıtla
  • OMAR : aferim duyarlı topluluk varmıs daha turkıyede 8 2 Yanıtla
  • Ulu Türk milleti: Olayın hakkında bilgi sahibi olmadan konuşmanız çok yanlış bende sivaslıyım ve o köylerin her birini çok iyi biliyorum diger üç köyün içme suyu tatar köyünden gidiyor suyun bir kısmı suyun çıktıgı tatar köyunun ihtiyacı icin akarken büyuk bir kısmı diger üç köyün ihtiyacını gidermek için o köylere gidiyor synı şekilde bu diğer üç köyün sulama suyuda yine tatar köyünden açık bir şekilde bu üç köye akıyor ve bu zsmana kadarda hiç bir sorun çıkmadan lakin diger üç köy bu suyu kapalı hatla alarak tamamını istiyor bu proje gerçekleştiginde tatar köyünün sulama sularınında tamamı kesilmiş oluyor ve tatar köyü kendi sınırlarında cıkan sudan mahrum bırakılmış oluyor ve bu su yüz yılı aşkın bir süredir diger üç köyün ihtiyacını gidermek için bu üç köye akmaktadır ama tamamını isterlerse siz olsanız ne yapardınız 7 1 Yanıtla
  • AKILLIGENÇ: Avrupa birliğine girmek isteyen zavalli vatanim, milletim benim 5 1 Yanıtla
  • AMED: SU SAVAŞI BAŞLADI 4 0 Yanıtla
  • sahici: o köy Türk köyü adina baksana tatar turkleri agzi olan konusuyor 3 0 Yanıtla

Advertisement