Tacikistan'dan, Afganistan'dan Çekilecek Uluslarası Güce Destek - Son Dakika
Güncel

Tacikistan'dan, Afganistan'dan Çekilecek Uluslarası Güce Destek

Tacikistan\'dan, Afganistan\'dan Çekilecek Uluslarası Güce Destek

Tacikistan, Afganistan'dan çekilecek uluslararası güce mensup askerlerin mallarının transit geçişi için destek sağlayacak

23.11.2013 20:07

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, ülkesinin Afganistan'dan çekilecek uluslararası güç askerlerinin mallarının transit geçişi konusunda gereken tüm desteği sağlayacağını söyledi.

Rahman, resmi bir ziyaret amacıyla Tacikistan'da bulunan ABD Silahlı Kuvvetleri Ulaştırma Komutanı Orgeneral William Fraser'i kabul ederek, bir süre görüştü.

Görüşmede uluslararası koalisyon güçlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından meydana gelebilecek durum, bölgedeki güvenlik ve istikrar konuları üzerinde durulduğunu belirten Rahman,  ayrıca Afganistan'daki NATO mallarının Tacikistan üzerinden transit geçişi konusunun da gündeme geldiğini kaydetti. Rahman, ülkesinin NATO ile imzalanan anlaşma çerçevesinde bu konuda uluslararası güç askerlerine gereken tüm yardımı sağlayacağını söyledi.

Fraser da Tacikistan'ın bölgedeki stratejik önemini vurgulayarak, ABD'nin bundan sonra da Tacikistan'a sınır koruma, emniyet ve gümrük konularında destek vermeye devam edeceğini dile getirdi.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada da, görüşme sırasında iki ülke arasındaki siyasi, askeri, ekonomik, sosyal ve güvenlik alanlarındaki işbirliği meselelerinin de ele alındığı bildirildi. - Taşkent

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan'dan, Afganistan'dan Çekilecek Uluslarası Güce Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement