Tanzanya Eski Cumhurbaşkanı Şanlıurfa'ya Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Tanzanya Eski Cumhurbaşkanı Şanlıurfa'ya Hayran Kaldı

Tanzanya Eski Cumhurbaşkanı Şanlıurfa\'ya Hayran Kaldı

Tanzanya, eski Cumhurbaşkanı Ali Hassan Mwinyi, temaslarda bulunmak için geldiği Şanlıurfa'ya hayran kaldı.

09.07.2011 13:40

Tanzanya, eski Cumhurbaşkanı Ali Hassan Mwinyi, temaslarda bulunmak için geldiği Şanlıurfa'ya hayran kaldı. Mwinyi, vali Nuri Okutan'la kent tanıtımı için hazırlanan slayttı izleyerek, Şanlıurfa'da, olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Tanzanya eski Cumhurbaşkanı 84 yaşındaki Ali Hassan Mwinyi, eşi Stiy Mwinyi ve beraberindeki 13 kişilik heyetle Şanlıurfa'ya geldi. Kendisine tahsis edilen makam otomobili ile İl Kültür Müdürlüğü'ne gelen eski cumhurbaşkanı Mwinyi'yi, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan karşılandı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulunduğu Şanlıurfa'ya gelen Mwinyi, kentin tarihi ve turistik belgesel görüntülerini izlemek için Kültür Müdürlüğü'nün toplantı salonuna geçti. Slayt görüntülerini izleyen Tanzanya heyetinde bulunanlar, ceketleriyle oturdukları salonda, sıcaktan etkilenmezken, Vali Okutan, aşırı terleyince ceketini çıkardı. Yöreye özgü menengüç kahvesi eşliğinde slayt görüntülerini izleyen heyette, Vali Nuri Okutan, daha sonra yöreye özgü kilim, acı isot, fıstık ve kentin tanıtımını içeren kitap ve CD'ler hediye etti. Eşi ile birlikte Şanlıurfa'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten eski Cumhurbaşkanı Mwinyi, kendilerini misafir eden vali Okutan'a teşekkür etti. İslam tarihine göre Urfa'nın çok önemli bir şehir olduğunu gazetecilere anlatan Mwinyi şöyle konuştu;

"Gerçekten Urfa'nın tarihsel dokusu, fiziki olarak kendini gösteriyor. Şanlıurfa'yla ilgili olarak birçok şeyi kitapta okuduk. Hatta Kuran-ı Kerim'de okuduk. Bu okuduklarımızı, bugün bizzat gelip görme imkanını bulduk. Gerçekten bu kentten çok etkilendik. Eşim ve benimle beraber gelen heyet böyle bir şey görmemişti. Allaha teşekkür ediyorum ki bize böyle bir fırsatı verdi. "

Vali Nuri Okutan ise Tanzanya eski cumhurbaşkanını ve beraberindeki heyeti Şanlıurfa'da ağırlamakta dolayı mutluluk duyduğunu anlatırken, "Türkiye aslında yeni bir dönemi yaşıyor. Komşularıyla barışık bir ülke konumundadır. Sevgi, barış ve kardeşliğe yönelik ilişkilerimizi yaşatmak, Şanlıurfa'ya has bir durumdur. Bu anlamda Tanzanya heyetini burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Tanzanya eski Cumhurbaşkanı Ali Hassan Mwinyi'nin fotoğrafını, kalp şeklindeki altın bir kolyede taşıyan esi Stiy Mwinyi, yolda gördüğü kadınlara selam verdi.

AL, ÖP - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tanzanya Eski Cumhurbaşkanı Şanlıurfa'ya Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement