Tatilcilere Pol-Net Sürprizi - Son Dakika
Güncel

Tatilcilere Pol-Net Sürprizi

Tatilcilere Pol-Net Sürprizi

Emniyet Genel Müdürlüğüne ait POL-NET adlı bilgi sisteminde yaşanan sorundan dolayı Kapıkule’den yurt dışına çıkış yapmak isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

25.01.2014 15:13

Emniyet Genel Müdürlüğüne ait POL-NET adlı bilgi sisteminde yaşanan sorundan dolayı Kapıkule'den yurt dışına çıkış yapmak isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Emniyet Genel Müdürlüğünün POL-NET adlı bilgi sisteminde sabah saat 05.00 sıralarında arıza meydana geldi. Arıza sebebiyle Kapıkule'de pasaport işlemleri gecikmeli olarak yapılırken, okulların tatil olmasıyla yurt dışına çıkmak isteyen tatilciler uzun kuyruklara takıldı. Uzun süre beklemekten sıkılan vatandaşlar, korna çalarak yaşanan durumu protesto etti.

Geçişlerin sistemin dışında manuel olarak yapıldığını belirten yetkililer, sistemdeki sorunun bir an önce giderilmesi için çalışmaların yapıldığı kaydetti.

Sınır kapısında yiyecek içecek bulamayan ve ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar ise duruma isyan etti. Kapıkule Sınır Kapısı'nda araç kuyruğu 3 kilometreyi bulurken, TIR kuyruğu ise 10 kilometreye ulaştı.

"SABAH SAAT 06.00'DAN BERİ BEKLİYORUZ"

Bulgaristan'a tatile giden Oktay Altun, sabah 06.00'dan beri beklediklerini belirterek, "Aracın içinde tıkandık kaldık. Yiyeceği suyu bıraktım, acil ihtiyacımızı bile karşılayacağımız bir nokta yok. Perişan olduk. Emniyet sisteminin çöktüğünü söylüyorlar, bununla ilgili 155'i arayarak bilgi aldım. Yeterli personelleri olmadıklarını söylüyorlar" dedi.

İstanbul'dan Bulgaristan'a gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda sisteme takılan Mehmet Boz isimli vatandaş da saat 06.30'dan beri çoluk çocuk aracın içinde perişan olduklarını söyledi. Boz, "Böyle bir şey olamaz. Niye beklediğimizi bilmiyoruz. Sadece bildiğimiz sistem çöktüğünü söylüyorlar. Kışın soğuğunda çoluk çocuk bekliyoruz. İleride otobüsleri almışlar. Bu arada 50'şer pasaportla geçtiklerini söylüyorlar. Orada kavgalar çıktı, 'D-3'e gidin' diyorlar, D-3'e gidiyorsunuz, amir yok. Böyle bir rezalet durumun içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Beklemekten sıkılan çocuklar ise araçlarda tablet bilgisayarlarda oyun oynayarak zaman geçiriyor. Çok sıkıldıklarını belirten çocuklar, "Polis neden yok? Bizi neden bekletiyorlar?" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tatilcilere Pol-Net Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement