Tav, Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'ni İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Tav, Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'ni İmzaladı

Tav, Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi\'ni İmzaladı

TAV, binalarda enerji kullanımının yüksekliğine dikkat çekmek ve enerji kullanımını düşürmek amacıyla başlatılan girişime imza atan ilk havalimanı işletmecisi oldu.(SKD Türkiye) girişimiyle hazırlanan bildirge bugün İstanbul, Wow Hotel'de...

10.01.2013 15:01

TAV, binalarda enerji kullanımının yüksekliğine dikkat çekmek ve enerji kullanımını düşürmek amacıyla başlatılan girişime imza atan ilk havalimanı işletmecisi oldu.

TAV açıklamasına göre, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin

(SKD Türkiye) girişimiyle hazırlanan bildirge bugün İstanbul, Wow Hotel'de düzenlenen törenle, önde gelen 15 şirket tarafından imzalandı. TAV adına TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü bildirgeye imza koydu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SKD Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas, dünyadaki enerjinin yüzde 40'ının binalarda kullanıldığını dile getirerek, enerji verimliliğini artıracak yatırımların işletme maliyetlerini düşürdüğünü, çalışan motivasyonu ve memnuniyetini artırdığını, şirketleri rekabetçi hale getirdiğini ve kurumsal itibarı yükselttiğini kaydetti.

Türkiye'de başlayan projeyi 2006'da dünya çapında uygulamaya koyan ve SKD'nin de bağlı olduğu Dünya Sürdürülebilir İş Konseyi (WBCSD) Binalarda Enerji verimliliği Proje Yöneticisi Phillipe Fonta da, geleceği yaşanabilir kılmak için bugünden harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Yapılan açıklamaya göre, bildirgeyi imzalayan diğer şirketler Aygaz, BP Türkiye, Coca-Cola, Deloitte Türkiye, Eczacıbaşı Holding, Garanti Bankası, Procter&Gamble, Sabancı Holding, Shell, Şekerbank, TNT Express, Tüpraş, Unilever, Vodafone Türkiye olarak sıralandı.

Bildirgeyi imzalayan şirketler mevcut durumu tespit etmek ve azatlım hedefleri belirlemek; enerji verimliliği konusunda bir şirket politikası oluşturmak; bu hedefleri gerçekleştirmek için bir strateji ve program hazırlamak; faaliyetlerini raporlamak ve farkındalığı artırıcı etkinlikler düzenlemek üzere beş ana taahhütte bulunuyor.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tav, Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'ni İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement