"Tekstille Yenilenen Yaşam" - Son Dakika
Güncel

"Tekstille Yenilenen Yaşam"

"Tekstille Yenilenen Yaşam"

IKEA Türkiye'den 2013 Yılına Özel "Tekstille Yenilenen Yaşam" Performansı…

04.10.2012 08:43  Güncelleme: 12:21

IKEA Türkiye, 2013 Kataloğu ve bu yılki teması "Tekstille Yenilenen Yaşam"ı tanıtmak amacıyla tasarımcı Deniz Berdan ile bir performans düzenledi. 3 Ekim Çarşamba günü IKEA Bayrampaşa mağazasında gerçekleşen performansın koreografisini Uğurkan Erez yaptı. Podyumda Çağla Şıkel ve Özge Ulusoy'un da aralarında bulunduğu birçok model ve Devlet Opera ve Balesi'nden dansçılar görev aldı.

Güzel tasarımları ve kullanışlı ürünleriyle her zevke, her bütçeye hitap eden IKEA Türkiye, 2013 kataloğunu ve bu yılki özel teması "Tekstille Yenilenen Yaşam"ı tüketiciyle buluşturmak amacıyla İstanbul Bayrampaşa mağazasında bir performans düzenledi. IKEA tekstil ürünleri ve aksesuarlarıyla tasarımcı Deniz Berdan'ın fikirlerini buluşturan IKEA Türkiye, 14 özel kostüm ve dans gösterisiyle izleyenleri büyüledi.

Performansta, yaşanılan mekana fark katacak güzellikteki tekstil ürünleri ve IKEA aksesuarları farklı yüzlerle podyuma çıktı. Perdeler elbise, peluşlar manto, oyuncaklar yaka süsü oldu.

Deniz Berdan: IKEA tekstil ürünleriyle sonsuz tasarım yapabilirim

Deniz Berdan, "Bu yıl IKEA'nın ev tekstili ile değişim yılı olması nedeniyle, IKEA Türkiye tarafından bana defile ve

enstalasyonun bir arada olduğu bir performans yapma önerisi geldi. Alternatif malzemelerle çalışmayı sevdiğimizi az çok tanıyanlar biliyor ama IKEA'nın binlerce çeşit ürününü sınırsız kullanma fikri bizi çok heyecanlandırdı. Aslında ev dekorasyonunda ortama en çok sıcaklık katan malzemelerden biri ev tekstil ürünleridir. IKEA'nın 2013 yılınının teması olan ev tekstil ürünleri ve aksesuarları ile 'evinize hayat getirin' mottosunu en eğlenceli şekilde yansıtmayı planladık. Tamamı ev tekstil ürünleri ile hazırlanmış kostümleri alternatif malzemelerle işleyerek görsel bir zenginlik

yarattık. Şovda kullanılacak kostümlerin tamamı; tüm kullandığımız ürünler, fikirler ve her türlü malzeme IKEA ürünleri ile hazırlandı" dedi.

Berdan şöyle devam etti: "Ev tekstil ürünleri ile hazır giyime bir koleksiyon hazırlama arasında çok fark var. IKEA'nın tekstil ürünleri bu sene o kadar güzel ki sadece giysi değil kostümler bile ortaya çıkabiliyor. Evlerde neler

yapılabilir siz hayal edin! Burada kendinize sınırlar koymanız gerekmiyor. Ben bu projede iki keyfi bir arada yaşadım. Ev tekstilinde sınırsız fikir ve düşünce özgürlüğü ile kostüm hazırlamaktan daha zevkli ne olabilir ki?"

Berdan enstalasyon hakkında da, "Burada yaptıklarımızı bir tablonun parçası gibi kurguladık. Sahne ve kostümler bir araya geldiğinde bir tablo oluşturuyorlar aslında. Kostümler ise bu tablonun ve mekanın parçaları" diye konuştu.

Dans, enstalasyon ve moda bir arada

Devlet Opera ve Balesi'nden Arkın Zırek, Özlem Ovacıklı ve Göknur Küçüktürkmen'in danslarıyla eşlik ettiği performansın koreografisini Uğurkan Erez yaptı. Erez, "IKEA'nın dekorasyon anlayışını bir moda şovuna taşımak, hele ki bunu Türkiye'de gerçekleştirmek benim için çok farklı ve keyifli bir iş oldu" dedi.

Defilede Çağka Şıkel, Özge Ulusoy ve yedi model görev aldı.

Özge Ulusoy: IKEA kostümlerini giyince çok eğlendim

Özge Ulusoy ise, "IKEA dünyada ve Türkiye'de, dekorasyonda yüksek kalite anlayışına sahip ve yaratıcılığıyla ön plana çıkan bir marka. Bu projede yer almak beni çok heyecanlandırdı... Kostümleri giyince gerçekten çok

keyif aldım. IKEA'yı her zaman çok beğenirdim ama bundan sonra IKEA benim için çok farklı bir yere taşındı. Artık IKEA'da yaptığım her alışverişte bu performansı hatırlayacağım" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Tekstille Yenilenen Yaşam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement