Temel Atma Töreninde 3 Dilde Dua - Son Dakika
Güncel

Temel Atma Töreninde 3 Dilde Dua

Temel Atma Töreninde 3 Dilde Dua

Siirt Üniversitesi'nin merkez kafeterya binası ile rektörlük binasının temel atma töreninde, Vali Ahmet Aydın Türkçe, Belediye Başkanı Selim Sadak Kürtçe, Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Sait Kıngır ise Arapça dua etti.

06.09.2013 13:22

Siirt Üniversitesi'nin merkez kafeterya binası ile rektörlük binasının temel atma töreninde, Vali Ahmet Aydın Türkçe, Belediye Başkanı Selim Sadak Kürtçe, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sait Kıngır ise Arapça dua etti.

Üniversite kampüs alanında düzenlenen törende projenin tanıtımı çalışmaları hakkında bilgi veren yüklenici firma tanıtım şefi Cihat Kurt, proje bedelinin 18 milyon 540 bin lira olan inşaatın 3 bloktan oluştuğunu söyledi. Kurt, "13 Haziran 2013 tarihinde başlayan proje çalışması 47 bin 500 metre kare üzerinde inşa edilecektir. 500 iş gününde teslim edilecek rektörlük binası 2 bin 200 metrekare, Bilgi işlem oturum alanı 2 bin metre kare, yemekhane ve kafeterya binasının oturum alanı ise 3 bin metre kare olacak şekilde yapılacaktır. Birinci blok 6 bin 400 metre kare, ikinci blok 6 bin metre kare, 3. blok olan kafeterya binası ise 10 bin 400 metre kare alan şeklinde tasarlanmıştır" dedi.

Siirt Üniversitesi'nin hızlı bir şekilde geliştiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Murat Erman da, 5 bin olan öğrenci sayısının 2013-14 eğitim yılında 6 binin üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Erman, "Bir yanda akademik birimlerin açılmasına gayret gösterirken, aynı zamanda ihtiyaç duyduğumuz fiziki altyapı çalışmalarını hızla geliştirerek 7 büyük inşaat projesini ihalesine çıkarak adeta üniversitenin kampüs alanını şantiye alanına çevirdik. Tıp fakültesi talebimiz var. Ekim ayında senato kararı alarak YÖK'e bildirdim. Biz tıp fakültesini önemsiyoruz. Kurulacak bu fakülte ile ilimizin makus talihi değişebilecektir. Tıp fakültesinin yanında hukuk fakültesi ve yabancı diller Fakültesini de bünyemize katmak için girişimde bulunduk. Temelini atacağımız merkezi kafeterya binası bu çalışmalarımıza daha da ivme kazandıracaktır. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

3 DİLDE DUA EDİLDİ

Konuşmaların ardından kurbanların kesimi ile temel atma törenine geçildi. Temel atma töreni öncesi Siirt Valisi Ahmet Aydın, birinin dua etmesini istedi. Ancak dua etmek için kimse çıkmayınca Vali Aydın, Siirt Belediye Başkanı Sadak'a 'Duayı siz yapın' tavsiyesinde bulundu. Sadak da Vali Aydın'a Kürtçe dua etmek istediğini söyledi. Vali Aydın, Siirt'in üç dilli kardeş şehir olduğunu belirterek, Başkan Sadak'ın istediği dilde dua etmesini istedi. Vali Aydın, Kürtçe duanın ardından kendisi de Türkçe dua ederek, Rektör Prof. Dr. Murat Erman'dan da Arapça dua etmesini istedi. Rektör Murat Erman'ın yerine Siirt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Sait Kıngır Arapça dua etti.

Duaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Temel Atma Töreninde 3 Dilde Dua - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement