Terör Örgütü Mlkp Davası - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütü Mlkp Davası

Terör Örgütü Mlkp Davası

Terör örgütü MLKP adına gerçekleştirilen 155 eylemden sorumlu tutulan 26 sanığın yargılanmasına devam edildi Duruşma öncesi bir grup gazeteci, sanıklara destek vermek amacıyla ''duran adam'...

30.10.2013 13:09

Terör örgütü MLKP adına gerçekleştirilen 155 eylemden sorumlu tutulan 26 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Duruşma öncesi bir grup gazeteci, sanıklara destek vermek amacıyla "duran adam" eylemi yaptı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Duruşma, sanıkların son savunmalarının alınmasıyla devam ediyor. Bu arada duruşma öncesi bir grup gazeteci, adliye önünde 30 dakika süreyle "duran adam" eylemi gerçekleştirdi.

Eylemin ardından grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye'de 62 gazetecinin sadece gazetecilik faaliyetinden dolayı cezaevinde bulunduğunu iddia ederek, "Biz sendika olarak tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını ve gazetecilik faaliyetinin suç unsuru olarak görülmemesini istiyoruz" diye konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 2005-2006 yıllarında terör örgütü MLKP adına gerçekleştirilen 155 ayrı eylem nedeniyle, örgütün üst düzey yöneticileri oldukları iddia edilen Naci Güner, Arif Çelebi, Bayram Namaz, Sultan Ulusoy, Adem Serkan Gündoğdu, Füsun Erdoğan, Sedat Şenoğlu, İbrahim Çiçek, Ali Hıdır Polat, Ziya Ulusoy, Seyfi Polat, Mehmet Ali Polat ve Erkan Özdemir'in, "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Diğer 13 sanığın ise "yasa dışı örgüt üyesi olmak", "patlayıcı madde bulundurmak", "sahte kimlik kullanmak" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 10,5 ila 45 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütü Mlkp Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement