Tıpta Uzmanlık Dernekleri Görüşlerini Açıklayacak - Son Dakika
Güncel

Tıpta Uzmanlık Dernekleri Görüşlerini Açıklayacak

Tıpta Uzmanlık Dernekleri Görüşlerini Açıklayacak

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. S. Cansun Demir, Tam Gün Yasası olarak bilinen torba yasanın TBMM'den geçtiğini belirterek bu yasanın sağlıkta var olan bozuklukları daha da artıracağını bildirdi.

30.01.2014 16:59

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. S. Cansun Demir, Tam Gün Yasası olarak bilinen torba yasanın TBMM'den geçtiğini belirterek bu yasanın sağlıkta var olan bozuklukları daha da artıracağını bildirdi.

TJOD Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. S. Cansun Demir, sağlık hizmetinin vatandaşın en önemli ve temel yasal haklarının başında yer aldığını ve son gelişmelerin sadece hekimleri mağdur etmekle kalmayıp vatandaşı daha kaliteli ve sürekli sağlık hizmeti almaktan mahrum bırakacağını ifade etti. Prof.Dr. Demir, açıklamasında şunları kaydetti: "Tıp fakültelerinde iyice azalan eğitim kalitesi bu yasa ile daha da kötüleşecek, bu sistemde çalışmak istemeyen öğretim üyesi sayısı artacak, sistem içerisindekiler de mutsuz bir çalışma ortamına sürükleneceklerdir. Bunun en önemli ve tehlikeli sonucu tıp fakültelerindeki eğitim kalitesinin düşecek olmasıdır. Hekimlik gibi insan hayatını doğrudan etkileyen bir meslekte bu durumun geri dönüşü ve telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçlar doğurması konusunda ciddi endişe taşımaktayız. Torba Yasa, birçok açıdan anayasaya aykırılıklar içermekte ve hekimlik uygulamalarını yeni bir kaosa sürüklemektedir."

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği olarak bu süreçte bütün güç ve duyarlılıkları ile gelişmeleri takip ettiklerini ve görüşlerini kamuoyu ile paylaştıklarını belirten TJOD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak gelinen nokta tek bir uzmanlık derneğinin çabaları ile sonuç alınamayacağını ortaya koymuş bulunmaktadır. Konu ile ilgili diğer tıpta uzmanlık derneklerine yaptığımız çağrılar sonucu 31 Ocak 2014 tarihinde Torba Yasa'yla ilgili görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya geleceğiz."

Demir, Türk Cerrahi Derneği, Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği, Türk Nöroloji Derneği,Türk Omurga Derneği, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği, Kalça Diz Artroplasti Derneği, Türk Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Derneği, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Derneği, Türk Üroloji Derneği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği ile Türkiye Romatoloji Araştırma ve Eğitim Derneği'nin birlikte görüşlerini açıklayacağını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tıpta Uzmanlık Dernekleri Görüşlerini Açıklayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement