TKDK'dan Bayan Girişimciye Büyük Destek - Son Dakika
Güncel

TKDK'dan Bayan Girişimciye Büyük Destek

TKDK\'dan Bayan Girişimciye Büyük Destek

IPARD programı kapsamında 11. Çağrı döneminde TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü'ne proje sunan Eltav Ltd. Şti. ile bugün sözleşme imzalandı.

03.06.2014 14:52  Güncelleme: 14:45

İmza törenine Firma Yetkilisi Esra Yıldız katıldı. Bayan girişimci Esra Yıldız, 1.272,524,81 Türk Lirası yatırım bedelli projesine %65 oranında 827.141,82 Türk Lirası hibe desteği alacak. Pulutlu Köyü'nde faaliyete geçecek işletme 25000 broiler kapasite ile kanatlı eti üretim faaliyetinde bulunacak.

TKDK İl Koordinatörü Turan Karahan sözleşme imzalanmasının ardından açıklama da bulundu; "Öncelikle projenin, proje sahibine ve Elazığ ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. IPARD programında Bayan girişimcilere bir pozitif ayrımcılık söz konusu yani bayan girişimcilerin sunmuş olduğu projelerde ekstra puanlama yapılmaktadır. Başvuru sahibinin (gerçek kişi ise kendisi, tüzel kişilerde tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili kişinin) kadın olması durumunda ekstra puan verilmekte olası bir proje sıralaması durumunda bu puanlama bayan girişimcinin projesine olumlu bir katkı sağlamaktadır" dedi. Karahan, sözleşme imzalanan projelerin faaliyete geçmeleri ile birlikte Kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkının yanı sıra tarım sektörünün de modernizasyonunun sağlanacağını ve AB standartlarında üretim yapan işletme sayısının da artacağını dile getirdi.

Yoğun bir mesai sürecinden geçtiklerini belirten Karahan, Koordinatörlüğün ilk proje alımına çıktığı 9. Çağrı döneminden bu yana Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak çok sayıda proje alındığını 11. Dönemde sunulan projelerle dönemler itibari ile sözleşmelerin imzalandığını ayrıca 12. Dönemde sunulan projelerin değerlendirilmesinin de devam ettiğini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TKDK'dan Bayan Girişimciye Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement