Tokat'ta 500 Kilogram Atık Yağ Biyodizel Üretiminde Geri Dönüştürüldü - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta 500 Kilogram Atık Yağ Biyodizel Üretiminde Geri Dönüştürüldü

Tokat\'ta 500 Kilogram Atık Yağ Biyodizel Üretiminde Geri Dönüştürüldü

Zile Belediyesi tarafından son bir yılda toplanan 500 kilogram atık yağ, biyodizel üretiminde kullanılmak üzere geri dönüştürüldü. Zile Belediyesi, çevre koruma hizmetleri kapsamında bitkisel atık yağları toplayarak geri kazanımını sağlıyor. Vatandaşlara proje kapsamında teşvik amaçlı alışveriş kartı ödülü veriliyor.

02.08.2023 12:17

Tokat'ta Zile Belediyesi tarafından son bir yılda 500 kilogram atık yağ toplanarak, biyodizel üretiminde kullanılmak üzere geri dönüştürüldü.

Zile Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, daha yaşanabilir ve sağlıklı bir Zile için çevre koruma hizmetleri sürüyor.

Zile Belediyesi, doğaya sayısız hasar veren kirlilik kaynaklarından bitkisel atık yağları, evlerden toplayarak geri kazanımını sağlamaya başladı. Belediye son bir yılda 500 kilogram atık yağ topladı.

Bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması amacı ile mahalle muhtarlıkları ve belediye hizmet binalarında oluşturulan toplama noktalarına, 5 litre ve üzeri bitkisel atık yağlarını getiren vatandaşlara proje kapsamında teşvik amaçlı alışveriş kartı ödülü veriliyor.

Toplanan atık yağlar biyodizel üretiminde kullanılarak geri kazandırılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tokat'ta 500 Kilogram Atık Yağ Biyodizel Üretiminde Geri Dönüştürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement