Torunları İçin 74 Yaşında Bilgisayar Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Torunları İçin 74 Yaşında Bilgisayar Öğrendi

Torunları İçin 74 Yaşında Bilgisayar Öğrendi

Kumburgaz Sanat Merkezi'ndeki bilgisayar kursuna devam eden 74 yaşındaki Süleyman Kaya, torunları ile daha rahat iletişim kurabilmek için bilgisayar öğrendi.

05.03.2013 10:23

Büyükçekmece Belediyesi

Kumburgaz Sanat Merkezi'ndeki bilgisayar kursuna devam eden 74 yaşındaki Süleyman Kaya, torunları ile daha rahat iletişim kurabilmek için bilgisayar öğrendi.

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisine bağlı Kumburgaz Sanat Merkezi bölge halkına Bilgisayar Okur Yazarlığı kursuyla ilgili ev sahipliği yapıyor. Büyükçekmece Belediyesi Sanat Merkezi eğitmenlerinden Gülcan Azar'ın verdiği temel bilgisayar okur yazarlığı kursu her yaştan Kumburgazlı vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Kursun en yaşlı katılımcısı 74 yaşındaki Süleyman Kaya, bilgisayar kullanmayı öğrenmekten oldukça mutlu olduğunu belirtti.

Kaya, "Belediyenin sunduğu bu güzel imkanlarla insanlar hangi yaşta olurlarsa olsunlar kendilerini geliştirebiliyorlar. Büyük bir hevesle öğreniyorum. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün'e ve çalışma arkadaşlarına bu projeyi bizlerle buluşturduğu için teşekkür ederim" dedi.

Bir buçuk ay öncesine kadar bilgisayarın açma kapama düğmesine bir kez bile dokunmadığını ifade eden Süleyman Kaya, torunları ile daha rahat iletişim kurmak için öğrenmeye karar verdiğini söyledi.

İlkokul mezunu ve Bağkur emeklisi olduğunu belirten Kaya, emekli olduğundan bu zamana kadarda diyanetle ilgilendiğini ve Kur'an hocalığı yaptığını belirtti. Bilgisayar kursunun ona kattıklarıyla kendini geliştirme imkanı bulduğunu söyleyen Kaya, "Aradığım her türlü bilgiye çok rahat bilgisayar sayesinde ulaşabiliyorum. Bilgisayarın başına geçtiğimde zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varmıyorum" şeklinde konuştu.

11 kişilik atölyeden 18 yaşından 74 yaşına kadar her yaştan kursiyer eğitim alıyor. Hafta da 4 gün üçer saat eğitim alan kursiyerler 1 buçuk ayın sonunda Temel Bilgisayar Okur Yazarlığı sertifikalarını alıyorlar.

Eğitmen Gülcan Azar, kursiyerlere temel bilgisayar bilgisi verdiklerini kaydederek, "Önce bilgisayarı açıp kapatmayı, temel Office programlarını kullanmayı yani bilgisayarda yazı yazmayı ve resim yapmayı öğreniyorlar. Temel öğrenme süreci bittikten sonra internet bilgisine geçiyorlar. Kendilerine bir e-posta adresi alıyor, gelen iletileri kontrol ediyor ve cevap veriyorlar. Ayrıca internette gezinmenin ve aradığımız kolay yoldan bulmanın ipuçlarını da öğreniyorlar" şeklinde konuştu.

Eğitimin yaş ve sınıf ayrımı yapmaksızın her insanın hakkı olduğunu vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

"Eğitim, Sanat, kültürel, sportif ve teknik anlamda yapabileceğimiz ne varsa Büyükçekmece insanına imkanlarımız ve gücümüz oranında hizmet ve kolaylık sağlamaya çalışıyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Torunları İçin 74 Yaşında Bilgisayar Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement