TSKB'nin Kredi Büyüklüğü 8,4 Milyar TL'ye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

TSKB'nin Kredi Büyüklüğü 8,4 Milyar TL'ye Ulaştı

TSKB\'nin Kredi Büyüklüğü 8,4 Milyar TL\'ye Ulaştı

Finansal sonuçlarını açıklayan TSKB'nin 2013 yılının ilk dokuz ayında toplam kredi büyüklüğü %21,4 artarak 8,4 milyar TL olarak gerçekleşti.

31.10.2013 12:09

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 30 Eylül 2013 tarihli finansal sonuçlarını açıkladı. TSKB'nin aktif büyüklüğü, 2012'nin aynı dönemine göre %23 büyüme kaydederek 12,2 milyar TL seviyesine ulaştı. TSKB, 30 Eylül 2013 itibariyle güçlü sermaye yapısını korumakta olup, öz kaynaklarını 1,8 milyar TL'ye taşırken, bankanın yıllık bazda ortalama özkaynak ve aktif getiri oranları sırasıyla %18,2 ve %2,9 olarak gerçekleşti.

Toplam kredilerdeki 12 aylık dönemdeki artış %25,9 oranında gerçekleşerek kredi toplamı 8,4 milyar TL seviyesine geldi. Yılbaşından bugüne, TL bazında kredi büyümesi ise %21,4 olarak gerçekleşti. Aktif kalitesini koruyan TSKB'nin takipteki alacaklar oranı %0,2'ye geriledi.

Banka'nın 2013 yılı ilk 9 aylık dönemde net faiz gelirleri önceki yılın aynı dönemine göre %11,5 artarak 351,7 milyon TL'ye ulaştı. Faaliyet gelirleri toplamı ise %5,4 artış göstererek 392,6 milyon TL oldu.

TSKB'nin solo bazda vergi öncesi karı geçen yılın üzerine çıkarak 301,8 milyon TL olurken, net dönem karı ise yıllık bazda %2,1 artışla 244,6 milyon TL seviyesine yükseldi.

Türkakın: TSKB'nin kaynakları ve deneyimi Türk özel sektörünün hizmetinde…

TSKB'nin belirlenen hedefler doğrultusunda yılın üçüncü çeyreğinde de başarılı bir performans sergilemeye devam ettiğini belirten TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, "Mevcut kaynaklarımızın yanı sıra uluslararası kuruluşlar ve bankalardan bu yıl içinde temin ettiğimiz yeni kaynakları özel sektör sanayi şirketlerinin kullanımına sunuyor; özel danışmanlık hizmetlerimiz ile Türk yatırımcılarının küresel rekabet gücünü artırırken tüm faaliyetlerimiz ile Türk ekonomisinin büyümesine kesintisiz ve artan oranda destek veriyoruz" dedi.

TSKB'nin sürdürülebilir büyümeyi destekleyen Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği (ELTI) oluşumunun kurucuları arasında yer alan tek Türk bankası olduğuna dikkati çeken Türkakın, "Düşük karbonlu ve daha verimli bir üretim için çevre, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarına sağladığımız destek ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve dünyamızın yarınları için önemli katkılar sağlamaktadır" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Banka'nın 10 üzerinden 9,11 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunun 9,40'a yükseltildiğinin altını çizen Türkakın, TSKB olarak kurumsal yönetim ilkelerine tam uyum için adil, şeffaf, sorumlu ve hesap verebilir olmanın son derece önemli olduğuna inandıklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TSKB'nin Kredi Büyüklüğü 8,4 Milyar TL'ye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement