Ttb: "Ösym Başkanı Demir İstifa Etmelidir" - Son Dakika
Güncel

Ttb: "Ösym Başkanı Demir İstifa Etmelidir"

Ttb: "Ösym Başkanı Demir İstifa Etmelidir"

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr.

04.09.2012 15:09

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. Melda Pelin Yargıç, ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarla ilgili sık sık nitelik ve güvenlik sorunlarının yaşandığını belirterek, "Kurumu yıpratan bu olayların sorumluları başta ÖSYM Başkanı Ali Demir olmak üzere gecikmeden istifa etmelidir" dedi.

TTB ve Ankara Tabip Odası, TTB Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Yargıç, ÖSYM tarafından 2010 yılı sonbahar dönemi TUS sorularında hata bulunduğu ve yargı kararı ile kimi soruların iptal edildiğini hatırlattı. Sınav sonrası doktorların, uzmanlık eğitimine başlamak üzere çeşitli bölümlere yerleştirildiğini, birçoğunun şehir değiştirdiğini, yeniden düzenlerini kurduğunu aktaran Yargıç, şunları söyledi:

"Yerleştirilmediği bilgisini alanlar ise yeniden sınav hazırlıklarına başlamış, başarılı olabilmek için zaman, emek ve para harcamıştır. Bir buçuk yıl sonra hekime uzmanlık alanını değiştirebileceği, TUS'ta başarılı olmak için uğraşan hekime aslında bu süre boyunca uzmanlık eğitiminin önemli bir kısmının tamamlamış olması gerektiği söylenmektedir. Puanı düşük geldiği için hiç tercih yapmayan meslektaşlarımızın yeni sıralamaya göre tercih yapma hakkı doğmamıştır. Sonuç olarak, çok sayıda meslektaşımız değişik şekillerde hak kaybına uğratılmıştır."

-"PUANLAR YENİDEN OLUŞTURULARAK PLANSIZ YENİ YERLEŞTİRMELER YAPILMIŞTIR"-

Yargıç, bu sınavdan sonra üç TUS daha yapılarak yeni adayların çeşitli uzmanlık bölümlerine yerleştirildiğini belirtti. "Şimdi de yargı kararı ile saptanan kusurlu işlem sonucu puanlar yeniden oluşturularak plansız yeni yerleştirmeler yapılmıştır. Bu, bir buçuk yıl emek vermiş, emek verilmiş asistanın ayrılabileceği, başka bir asistanın gelebileceği anlamına gelmektedir" diyen Yargıç, uzmanlık eğitiminde plansız asistan sayısı değişikliklerinin, bölümlerde eğitimin programlanması ve sürdürülmesi bakımından önemli sorunlar doğuracağını savundu. ÖSYM'nin adaylara ilettiği duyurularda Danıştay nezdinde itiraz sürecinin devam ettiği ve bu süreçte "yeniden yerleştirmelerin geri dönebileceği" uyarısının bulunduğunu vurgulayan Yargıç, şöyle konuştu:

"Böyle bir ihtimalde zaten mağdur olan hekimlerin daha da zor durumda kalacakları, hatta bundan duydukları tedirginlik nedeniyle hak ettikleri yerlere gitmekten çekinecekleri anlaşılmaktadır. ÖSYM, insanların iş yaşamlarını, akademik yaşamlarını etkileyen sınavlar düzenlemektedir. Bu denli önemli sınavların niteliğinden, güvenilirliğinden kuşku duyulmamalıdır. Ne yazık ki, ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarla ilgili nitelik ve güvenlik sorunları sıklıkla yaşanmaktadır. ÖSYM'nin güvenilirliğini ve saygınlığını yeniden kazanması gerekmektedir. Bunun için kurumu yıpratan bu olayların sorumluları başta ÖSYM Başkanı Ali Demir olmak üzere gecikmeden istifa etmelidir.

TTB, TUS, yandal uzmanlık sınavları gibi alanı ile ilgili tüm sınavların nitelikli ve güvenilir olması için ÖSYM ile birlikte çalışmayı talep etmektedir. Tıp eğitimcileri, ölçme değerlendirme uzmanları ile birlikte TTB'nin sınavların niteliği, kapsayıcılığı, geçerliliği, güvenilirliği konularında önerilerini içeren bir rapor hazırlayarak ÖSYM ve kamuoyuyla paylaşılacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ttb: 'Ösym Başkanı Demir İstifa Etmelidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement