Ttk'da Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Ttk'da Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Ttk\'da Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasındaki 26'ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

19.03.2015 16:51

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasındaki 26'ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Genel müdürlük binasındaki görüşmeye TTK Genel Müdürü Burhan İnan, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Karaman ve işletme müdürleri katıldı. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, kurumdan en önemli taleplerinin işçi açıklarının giderilmesi olduğunu söyledi.

Maden ocaklarında iş güvenliğini sağlayacak kadar işçi kalmadığına vurgu yapan Alabaş, şöyle konuştu:

"Birinci önceliğimiz işimize ve iş yerimize sahip çıkmaktır. İkinci amacımız ise kurumdaki ücret farklılıklarının giderilmesidir. Dünyanın en riskli mesleği olan madenciliği huzurlu bir ortamda yapmıyorsanız her zaman kaza riski var demektir. Biz aynı işi yapan arkadaşlarımızın aynı ücreti almasını vazgeçilmez bir toplu sözleşme maddesi olarak savunacağız. Üçüncü talebimiz ise gruplu olarak çalışan işçilerimizin daimiye geçirilmesini istiyoruz. Dördüncü talebimiz ise en az iki asgari ücret uygulamasının mahkeme süreci beklenmeksizin hayata geçirilmesi ve toplu sözleşme görüşmelerinin bunun üzerinden sürdürülmesidir."

TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise 26'ncı dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin hayırlı olmasını diledi. İnan, şöyle devam etti:

"Maden işçisi son derece zor şartlarda işinin yapan, zaten mevzuatta da ağır ve tehlikeli işler kapsamında yer alan bir işi görmektedir. Ne alsa azdır. İmkanlar ölçüsünde de bizde en iyisini vermek üzere gayret ediyoruz."

1 Ocak 2015-31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayacak toplu sözleşme görüşmelerinin 60 gün süreceği bildirildi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ttk'da Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement