Tüpraş'a 2.9 Milyar TL'lik Teşvik Belgesi - Son Dakika
Güncel

Tüpraş'a 2.9 Milyar TL'lik Teşvik Belgesi

Tüpraş\'a 2.9 Milyar TL\'lik Teşvik Belgesi

'Fuel Oil Dönüşüm Projesi' 'Stratejik Yatırım' kapsamına alınarak, 2,9 milyar lira teşvik ile belgelendirildi.

08.10.2013 19:03  Güncelleme: 12:32

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde yapımına 14 Kasım 2011 tarihinde başlanan 'Fuel Oil Dönüşüm Projesi' Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından 'Stratejik Yatırım' kapsamına alınarak, 2,9 milyar lira teşvik ile belgelendirildi.

2 MİLYAR DOLAR HARCAMA YAPILDI

Tüpraş'ın tek kalemde yaptığı en büyük yatırım olarak yeni bir rafineri yapımına eşdeğer olan Fuel Oil Dönüşüm Projesi 402 gün sonra tamamlanacak. Buna rağmen mühendislikte yüzde 98,4, satın almada yüzde 96,9, inşaatta yüzde 61,4 olmak üzere proje genelinde yüzde 84,4 düzeyinde ilerleme sağlandı. Kasım 2014'te faaliyete başlamasıyla ülkemize yılda yaklaşık 1 milyar Dolar tutarında katma değer sağlayıp cari açığı aynı seviyede düşürecek olan proje için şu ana kadar yaklaşık 2 milyar Dolar harcama yapıldı.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE YATIRIM

Toplam 3.5 milyon ton Euro-V standardında değerli beyaz ürün elde edilirken, 600 bin ton petrol koku ve 100 bin ton kükürt üretilecek.

Tüpraş'tan yapılan açıklamada, kuruluşun daha aydınlık ve müreffeh bir Türkiye için yatırımlarını başarıyla tamamlayarak, Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak hedefiyle, üretimini uluslararası ölçütlerde sürdürmeye devam ederek dönüşümde dünya sıralamasında ilk çeyreğe yükseleceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüpraş'a 2.9 Milyar TL'lik Teşvik Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement