Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde yangın tatbikatı yapıldı! - Son Dakika
Güncel

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde yangın tatbikatı yapıldı!

Tüpraş İzmit Rafinerisi\'nde yangın tatbikatı yapıldı!

Geçtiğimiz Nisan ayında, Tüpraş İzmit Rafinerisi Ham Petrol Ünitesi'nde çıkan yangında, 1 işçi ölmüş ve 4 işçi de yaralanmıştı.

02.11.2016 15:56  Güncelleme: 15:57

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde bulunan Tüpraş İzmit Rafinerisi işçilerine temel yangın eğitimi verildi. Çalışma Bakanlığı, İş ve İşçi sağlığı yönetmeliği gereğince alınması gerekli yangın eğitimlerini veren, Gloran Yangın Söndürme Cihazları şirketi Genel Müdürü Ozan Oran, işçilere yangın sırasında neler yapmaları gerektiğini anlattı. Eğitim salonunda karşılıklı soru ve cevap şeklinde gerçekleşen slayt eğitiminde, görüntü ve videolar durdurularak sorunlar tartışmaya açıldı.

Yangın söndürme teknikleri ve ilk müdahalenin nasıl yapılacağı konularında işçilere geniş bilgi verilirken, yangına karşı anında müdahale, can ve mal kaybını önlemek amacıyla teorik olarak da eğitim verildi. Ayrıca işçilere yangın çeşitleri konusunda da bilgi verilerek, söndürme teknikleri gösterildi. İşçiler, yangın tüplerini kullanarak meydana gelebilecek bir yangını nasıl söndüreceklerini uygulamalı olarak gördü.

Ozan Oran, yangın söndürme cihazlarının açık havada rüzgârın arkaya alınarak, kapalı mekânlarda ise yangının çıkış noktasına aşağıdan püskürtülerek kullanılması gerektiğini söyledi. Yangın söndürme cihazlarının bir kullanımlık olduğunun altını çizen Oran, "Bir defa kullanılan yangın söndürme cihazı içinde kimyasal kalsa bile basınç kalmayacağından, ikinci bir defa kullanılmamalıdır." dedi.

Geçtiğimiz Nisan ayında, Tüpraş İzmit Rafinerisi Ham Petrol Ünitesi'nde bakım çalışması sırasında, yangın meydana gelmişti. Tüpraş'ın itfaiye ekiplerince söndürülen yangında 1 işçi ölmüş ve 4 işçi de yaralanmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde yangın tatbikatı yapıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement