Türk Şarapları Kadehini Arıyor - Son Dakika
Güncel

Türk Şarapları Kadehini Arıyor

Türk Şarapları Kadehini Arıyor

Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., bir ilki daha gerçekleştirdi.

01.05.2013 14:08

Dünyanın tanınmış şarap türleri için farklı formlarda kadehleri ile 130'u aşkın ülkede, milyonlarca kişinin değerli anlarına eşlik eden Paşabahçe, şimdi de Türk şaraplarına özel kadehleri yaratmak üzere yola çıktı. "Türk Şarapları Kadehini Arıyor" projesi ile ilk kez, ülkemize has üzümlerin eşsiz lezzetini taşıyan şarapların tadını ve kokusunu en iyi sunacak kadehlerin keşfedilmesi ve üretilmesi amacıyla, bu konudaki ilk çalışmasını İstanbul'da gerçekleştirdi. Paşabahçe şarap üreticileri, danışmanlar, sommelier ve önologlar gibi konunun uzmanlarını Kuruçeşme La Manche'de bir araya getirdi.

Dünyada 130'u aşkın ülkeye satış yapan Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdi. Paşabahçe, ülkemize has üzümlerin eşsiz lezzetini taşıyan Türk şaraplarının tadını ve kokusunu en iyi sunacak kadehleri keşfetmek için bir proje başlattı.

Bardak üretiminde dünya lideri olan Paşabahçe Sanayii ve Ticaret A.Ş., İstanbul Kuruçeşme'de La Manche Restoran'da gerçekleştirilen, "Türk Şarapları Kadehini Arıyor" başlıklı etkinliğin ilk ayağını tamamladı. Şarap konusunda uzman önolog, somalier ve diğer profesyonellerin katıldığı etkinlikte, üç çeşit üzümden elde edilen Türk şarapları için tadımlar gerçekleştirildi.

Yair Haidu moderatörlüğünde 15 kişiden oluşan uzmanlar, ilk etapta Tokat bölgesinden elde edilen Narince şarabı için tadım gerçekleştirdi. 8 kadeh ve 5 farklı şarabın denendiği bu tadımda, her şarap tadımı sonrası bazı kadehler liste dışında bırakıldı. . Tadılan sonuncu şarap sonrasında tek bir kadeh üzerinde oy çokluğu sağlandı. Paşabahçe Tasarım Müdürü Emre Bozbeyli, Narince şarabının kendini daha doğru ifade edebilmesi amacıyla, oy çokluğu ile seçilen kadeh ile ilgili katılımcıların nihai önerilerini de alarak ortaya çıkan kadeh tasarımının ön çizgilerini oluşturdu.

Aynı süreç, Türkiye'nin Elazığ bölgesinden elde edilen Öküzgözü şarabının 5 çeşidiyle yine Türkiye'nin Diyarbakır ve Elazığ bölgelerinden elde edilen Boğazkere şarabının 5 çeşidi için de yürütüldü. Şarap ve sunum uzmanlarıyla kadeh üreticilerinin değerlendirmeleri sonucu ortaya çıkan ön tasarımlar, prototipler oluşturulmak üzere Paşabahçe Tasarım Merkezi'ne iletildi.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek "Türk Şarapları Kadehini Arıyor" etkinliğinin ikinci ve son aşamasında, ilk adımda elde edilen formlarla tekrar tadımlar yapılarak, uygarlık tarihi boyunca Anadolu'nun lezzetlerini dünyaya taşıyan Türk üzümünden elde edilen şarabı en iyi sunan kadeh de ortaya çıkarılmış olacak. Su bardağından rakı kadehine, ayrandan çay bardağına kadar binlerce farklı tasarıma sahip ürünü tüketicisine ulaştıran Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., çalışmalar sonunda belirlenen kadehlerin üretimini gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Paşabahçe Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Cemil Tokel, "Diğer global cam üreticilerinin kendi ülkelerindeki üzüm ve şarap türleri için yapmakta oldukları gibi; biz de dünyanın üç büyük cam üreticisinden biri olarak ülkemize has üzümlerden oluşan şaraplar için benzer bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Türk şaraplarına kendilerini en iyi ifade edecek kadehleri kazandırarak; hem yurtiçi hem de yurtdışında gelişmekte olan sektöre bu hizmeti vermekten çok mutluyuz. Dünyanın başlıca şarap üreten ülkelerindeki üzümlere yönelik özel kadehleri üreten ve 130'u aşkın ülkeye pazarlayan Paşabahçe, bu projeyle tecrübesini Türk üzümlerinden yapılan şaraplara aktarmış olacak" dedi.

Cemil Tokel, çaya şeklini veren Paşabahçe'nin; özel tasarım, teknik ve sanatsal uzmanlığıyla, camın dokusunda lezzet bulan her türlü alkollü ve alkolsüz, sıcak ve soğuk içeceklerin sunumları için yıllardır en uygun şekilleri sunmakta olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Şarapları Kadehini Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement