"Türkçe'yi Doğru Konuşuyorum, Doğru Yazıyorum" - Son Dakika
Güncel

"Türkçe'yi Doğru Konuşuyorum, Doğru Yazıyorum"

"Türkçe\'yi Doğru Konuşuyorum, Doğru Yazıyorum"

Amaç Türkçe'nin doğru kullanılmasını yaygınlaştırmak.

26.09.2012 15:46

Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği'nden anlamlı Kampanya

Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği, Türkçe'nin doğru konuşulup doğru yazılmasına dikkat çekmek için "Türkçe'yi Doğru Konuşuyorum, Doğru Yazıyorum" kampanyası düzenledi. Amaç Türkçe'nin doğru kullanılmasını yaygınlaştırmak.

Elazığ Gençlik ve Kültür Dernek Başkanı Arif Sıddık Barata yaptığı açıklamada 26 Eylül'ün Türk Dil Bayramı olduğunu hatırlatarak, başlatılan kampanya hakkında bilgiler verdi.

Barata yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Türkçemizin doğru konuşulması, dünya dilleri arasında en önemli yere sahip olan dilimizin yanlış konuşulmaması, kelimelerimizin yabancılaşmaması için 26 Eylül Dil Bayramı vesilesiyle dernek olarak "Türkçe'yi Doğru Konuşuyorum, Doğru Yazıyorum" kampanyasını başlattık. Amacımız güzel Türkçemizin nesilden nesile aktarılmasında dilimizin yabancılaşmaması ve Türkçemizin uluslar arası düzeyde de en iyi seviyeye gelmesi için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Etkinlik dolayısıyla şehrimizin muhtelif yerlerine, esnaflarımızın işyerlerine ve vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu yerlere "Türkçe'yi Doğru Konuşuyorum, Doğru Yazıyorum" afişlerimizi astık. Aynı zamanda yerel kanallarımız -Kanal E Tv- Kanal 23 Tv- Fırat Tv ve Kanal 9- kampanya spotlarımızda 1 hafta boyunca yayınlanacaktır. Bu kapsamda destek veren Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, yerel kanallarımıza ve ilimizde bulunan medya kuruluşlarına da teşekkür ediyorum" dedi.

Barata açıklamasında "en büyük kültürel zenginlik olan Türkçe'nin canlı tutulması, geliştirilmesi gerektiğini belirterek, günlük hayatta Türkçenin doğru kullanılmasına özellikle de gençlerin özen göstermesini" istedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Türkçe'yi Doğru Konuşuyorum, Doğru Yazıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement