Türkiye'de Saat'in Lideri Ezber Bozuyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Saat'in Lideri Ezber Bozuyor

Türkiye\'de Saat\'in Lideri Ezber Bozuyor

Türkiye'de saat sektörünün en büyük oyuncularından saat&saat'in e-ticaret yönetici Ali Korkmaz, ülkemizde değişen lüks saat algısını ve satın alma alışkanlıklarını anlatıyor.

18.02.2014 15:49  Güncelleme: 15:46

1971'den günümüze kadar süren 43 yıllık bir serüven.. Bu süreçte Türkiye'de lüks saat algısında ve hedef kitlede ne gibi değişimler oldu?

Burberry, Emporio Armani, Guess, Hugo Boss, Marc By Marc Jacobs, Maurice Lacroix, Michael Kors, Salvatore Ferragamo, Tag Heuer, U-Boat, Versace… gibi 43 moda ve lüks saat markasının tek Türkiye distribütörüdür. Saat, günümüzde yalnızca zamanı gösteren bir araç olarak algılanmıyor artık. Yıllar geçtikçe, tekstil dünyasının önemli moda tasarımcılarının da koleksiyonuna eklediği kol saatleri stilimizi bütünlediğimiz, şıklığımızı yansıttığımız bir parçamız haline geldi. Özellikle lüks saat markalarını ilgiyle takip eden iş dünyasının önemli isimleri, TAG Heuer ve Maurice Lacroix markalarımıza tutkuyla bağlılar. Özel günlerde de hediye tercihleri arasında saat, ilk sıralarda yerini alıyor. Sevdiklerinin hem değerli hem de yanından hiç ayırmayacağı bir hediye arayanların aklına gelen marka olmanın gururunu taşıyoruz.

Son yıllarda e-ticaret alanında en yüksek satışları gerçekleştiren firmaların başında yer aldığınızı öğrendik. Size göre, bu başarınızın sırrı nedir?

Güçlü markalarımız, geniş perakende ve bayii ağımız olduğu kadar son yıllarda satışın en yoğun olduğu internet kanalından da müşterilerimize artık ulaşabiliyoruz. www.saatvesaat.com.tr online satış sitemiz üzerinden yapacağınız alışverişlerinizde hem satış esnasında hem de satış sonrasında müşterilerimizin yanı başındayız. Garanti kapsamında satın alma güvencesi dahilinde aradığınız saat ve aksesuarları kolayca satın alabilirsiniz. Online satış sitemizdeki canlı destek hizmetimiz de müşterilerimizin sorularına anında yanıt verdiği için markamızın güvenilirliği pekiştiriliyor. Şirket içinde de her zaman sistemli ve kurumsal çalışmaya, innovatif gelişmelere ve de ekip ruhuna öncelik verdiğimiz için her geçen gün büyümeye devam ediyoruz.

Hem premium marka olarak adlandırdığımız ürünlere hem de affordable luxury olarak adlandırdığımız kolay ulaşılabilir lüks marka saatlere sahip bir ürün gamınız var. Bu iki segmenti bir potada nasıl eritiyorsunuz?

Her markanın pazarlama iletişim çalışması hedef kitlelerine göre ayrı ayrı planlanıyor. Buna göre de özel dijital pazarlama stratejileriyle reklam ve iletişim departmanımızın desteğiyle projeler hazırlıyoruz. Kolay ulaşılabilir lüks marka ürünlerimizle ilgili olarak, online satış sitemizde kampanya ve bilgilendirmelerimiz yer alırken diğer bir taraftan da ziyaretçi sayıları yüksek ve Türkiye'nin premium web sitelerde reklamlarımız yayınlanıyor. Premium markalara özel olarak da müşterilerimize newsletter hizmeti sağlıyoruz. Böylece tüm hedef kitlelerimize göre farklı metodlar uyguluyoruz.

(Az önceki soruyla paralel olarak) Çok güvenerek alışveriş yapılan bazı e-ticaret sitelerinde bile zaman zaman sahte ürün ve benzeri güvensizlik vakaları ile karşılaşıyoruz. Bu sizin hedef kitlenizde de güven sıkıntısına neden oluyor mu? Bunun üstesinden nasıl geliyorsunuz?

Evet maalesef bu tarz şikayetler hakkında müşterilerimizden bize sıkça sorular geliyor. Çünkü e-ticaret sistemi ülkemizde henüz yeni oturan bir alışveriş modelidir. Tabii ki piyasada çok sayıda sahte e-ticaret sitesinin de olması buna neden oluyor fakat güvensizliğe neden olan en büyük sorun kredi kartı numarası giren müşterinin kart bilgilerinin çalınmasına yönelik duyduğu endişedir. Ama bizim online alışveriş sistemimizde her türlü güvenlik tedbiri Global Sign sistemiyle sağlanmaktadır. Bir diğer e- ticaret sıkıntısı ise stokta olmayan ürünlerin satışı yapılarak nihai tüketicinin mağdur edilmesi. Bizde bu sıkıntıların hiçbiri yaşanmıyor.

Mesela  Bugün evlilik yıldönümünüz ve bunu ancak o günün sabahında hatırladınız. Ofiste tüm gün toplantı var, hediye almak için dışarı çıkmanız mümkün değil. Var mı saat&saat'in bu noktada sunacağı bir çözüm?

İstanbul'da gün içinde teslimata dair böyle bir sistemimiz yeni başladı. Önümüzdeki dönemlerde de hızlıca diğer şehirlerimiz için de aynı uygulamayı hayata geçireceğiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'de Saat'in Lideri Ezber Bozuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement