Türkiye'nin İnsani Yardımı ile Japonya'nın Teknolojisi Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İnsani Yardımı ile Japonya'nın Teknolojisi Buluşuyor

Türkiye\'nin İnsani Yardımı ile Japonya\'nın Teknolojisi Buluşuyor

Türkiye ile Japonya afet yönetiminde işbirliğine gidiyor.

03.07.2014 12:09

Türkiye ile Japonya afet yönetiminde işbirliğine gidiyor.

Deprem ülkeleri olan Türkiye ile Japonya, afet yönetiminde işbirliğine gidiyor. Türkiye'nin AFAD ile afet eğitimleriyle insana yatırımı, Japonya'nın gelişmiş teknolojisiyle bir araya gelerek ortaklığa dönüşüyor. Ortaklığa gidilecek konuların netleştirildiği AFAD organizasyonundaki Afet Yönetim İşbirliği Çalıştayı da Meyra Palace Hotel de yapıldı. Çalıştaya AFAD Başkanı Fuat Oktay ile Japon Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakan Yardımcısı Toru Doı katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Oktay, "AFAD ile Japonya Arazi ve Altyapı, Ulaşım ve Turizm Bakanlığı arasında 'Afet Yönetimi İşbirliği' diyaloğu çerçevesinde 2014 yılı başında, Türkiye ve Japonya'nın Sayın Başbakan'ın huzurunda işbirliği iyi niyet anlaşması beyannamesi imzaladık. Bu gün bir arada bulunmamızı da sağlayan bir yola çıkmış olduk. İki ülke arasındaki sıcak duyguları bir kez daha tazeledik. Bu çalıştay bu çalışmanın İkinci bölümü olan en kapsamlı işbirliği diyebileceğimiz ikinci bölüm olan çalıştayımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Oktay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ümit ediyorum bu çalışma bugüne kadar Japonya ve Türkiye arsındaki en geniş kapsamlı ve sistematik, çerçevesi net hedefi net, nereye gitmek istediğimizi son derece net olarak belirlediğimiz bir işbirliği çerçevesinin üretmiş olduğu bir çalışmadır. 6 ay oldu çalışmayı imzalayalı, 6 ay içerisinde belki de bu dünyada ilk örneklerinden bir tanesidir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İnsani Yardımı ile Japonya'nın Teknolojisi Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement