Türkmenistan'da Sigara Reklamı Yasaklandı - Son Dakika
Güncel

Türkmenistan'da Sigara Reklamı Yasaklandı

Türkmenistan\'da Sigara Reklamı Yasaklandı

Sigaraya karşı son dönemlerde önemli kararlar alan Türkmenistan hükümeti, yeni yasa ile tütün mamullerine reklam yasağı getirdi.

26.12.2013 09:02  Güncelleme: 09:24

Sigaraya karşı son dönemlerde önemli kararlar alan Türkmenistan hükümeti, yeni bir yasa ile tütün mamullerine reklam yasağı getirdi.

Sigaraya karşı tutumu ile tanınan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından imzalanan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yasayla tütün ürünlerine basın organlarında reklamı yasağı getirildi.

Kamu kurumlarında, eğlence merkezlerinde ve restoran gibi kapalı mekanlarda sigara içmek yasaklandı. Türkmen basınında yer alan yasa maddelerine göre, bundan böyle Türkmenistan'da parklarda, plajlarda, alışveriş merkezilerinde, kültür ve eğitim kurumlarında, yerel yönetim binalarında ve işletmelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek.

Ülkeye sigara ithalatına da sınırlama getirilirken, yeni yasaya göre tütün ürünlerinin satılması ve fiyatlandırılması devlet denetiminde yapılacak.

Ayrıca, devletin sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara sağlık hizmete sağlayacağı da belirtildi.

Türkmenistan, eski Sovyetler Birliği ülkeleri arasında tütün ürünlerine karşı etkin mücadele başlatan ilk ülkeler arasında yer alıyor. 2000 yılında halka açık yerlerde sigara içenlere yüksek bir para cezası verilmesi kararı yürürlüğe konulmuştu. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmenistan'da Sigara Reklamı Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement