Ucuz Yolcu Taşıma Kavgası: 2 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Ucuz Yolcu Taşıma Kavgası: 2 Yaralı

Ucuz Yolcu Taşıma Kavgası: 2 Yaralı

Zonguldak'ta, yolcu taşıma ücretinde indirime giden özel halk otobüsü firması ile dolmuşçu esnafı arasındaki gerginlikte kan döküldü.

23.09.2011 19:58

Zonguldak'ta, yolcu taşıma ücretinde indirime giden özel halk otobüsü firması ile dolmuşçu esnafı arasındaki gerginlikte kan döküldü. Dolmuş şoförü ile muavini, özel halk otobüsü firması görevlisi olduğu iddia edilen 3 kişi tarafından bıçaklanarak yaralandı. Dolmuşçular da, kent merkezindeki yolu araçlarıyla ulaşıma kapatarak olayı protesto etti.

Halk otobüsü işletmeciliğini Zonguldak Belediyesi'nden ihaleyle alan firma, yolcu ücretini 1 lira 20 kuruştan, 70 kuruşa çekti. 1 lira 25 kuruşa yolcu taşıyan dolmuşçu esnafı, bu kararın belediye ile imzalanan ihale şartnamesine aykırı olduğunu ileri sürüp, polise ve belediyeye şikayette bulundu. Firma ile dolmuşçular arasındaki gerginlik, bugün saat 16.30 sıralarında Yeşilmahalle hattında yolcu taşırken karşılaşan dolmuşçu 29 yaşındaki Murat Çebi ile ismi öğrenilemeyen bir özel halk otobüsü şoförü arasında tartışmaya dönüştü.

Çevredekilerin araya girmesiyle sona eren tartışmanın ardından başka bir araçla gelen ve firmada çalıştığı iddia edilen 3 kişinin müdahalesiyle yeniden tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönen olayda Murat Çebi ve muavini 24 yaşındaki Korhan Ali Erdem, bıçaklanarak yaralandı. Yaralılar, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, 3 kişi gözaltına alındı.

DOLMuşLARIYLA YOLU ULAŞIMA KAPATTILAR

Arkadaşlarının bıçaklandığını duyan yaklaşık 50 dolmuşçu, özel halk otobüslerinin kent merkezinde bulunan durağının önünden geçen yolu araçlarıyla ulaşıma kapatıp olayı protesto etti. Yolu ulaşıma açmak isteyen polis ile dolmuş şoförleri arasında tartışma yaşandı. Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar da dolmuşçulara destek verdi. Özel halk otobüslerinin ihale şartnamesine aykırı şekilde ucuz yolcu taşıdığını ileri süren Bahar, "Bu durum, dolmuşçu esnafımızı zor duruma düşürüyor. Güzergahı olmayan yerlerden geçiyorlar. Biz bunu yetkililere söyledik. Ama bir önlem alınmadı. İlla insanların ölmesi mi gerekir?" diye konuştu.

Dolmuşçular, yaklaşık 1 saat süren eylemlerinin ardından yolu ulaşıma açarken, daha önce özel halk otobüsü firmasında çalıştığı öğrenilen Arif K., parasını alamadığı gerekçesiyle firmanın bilet satışı yapılan büfesi ile bir durağının camlarını demir sopayla kırdı. Arif K., polis tarafından gözaltına alındı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ucuz Yolcu Taşıma Kavgası: 2 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement