Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı Mustafa Cemil Kırımoğlu Kiev'deki meydanda konuştu: "Kırım'daki görüşmelerde, 'Kırım'ın Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçası olduğu' yönünde açıklama yapıldı”

26.02.2014 22:42

Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı Mustafa Cemil Kırımoğlu, bugün Kırım'da gerçekleştirilen görüşmenin ardından, "Kırım'ın Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçası olduğu" yönünde açıklama yapıldığını belirtti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda yapılan mitingde konuşan Kırımoğlu, bugün Kırım'da meydana gelen olaylar hakkında bilgi verdi.

Kırımoğlu, Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov'un, "Kırım'ın Rusya'ya katılmasına" ilişkin daha önce Rusya'ya bulunduğu ziyaretteki konuşmalarını hatırlatarak, bu tür açıklamada bulunan bir yetkilinin ülkedeki yasalar gereği cezalandırılması gerektiğini söyledi. Konstantinov'u parlamento toplantısını yapmaması konusunda daha önce uyardıklarını dile getiren Kırımoğlu, söz konusu toplantıya tepki göstermek için 12-13 bin civarında Kırım Tatarının parlamento önünde toplandığını, ayrıca 3 bin kadar Rusya yanlısının da aynı yere geldiğini aktardı.

Kırım Tatar Milli Meclisi ile Konstantinov arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından, Konstantinov'un, parlamento toplantısını yapmayacağı yönünde açıklamada bulunduğunu belirten Kırımoğlu, görüşmelerden sonra ayrıca, "Kırım'ın Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçası olduğu" yönünde açıklamalar yapıldığını ve taraflar arasında koalisyonun kurulması konusunda mutabakat sağlandığını söyledi. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement