Unıcef Raporu Alman Çocukların Yüzde 8.6'sı Açlıkla Karşılaşmış - Son Dakika
Güncel

Unıcef Raporu Alman Çocukların Yüzde 8.6'sı Açlıkla Karşılaşmış

Unıcef Raporu Alman Çocukların Yüzde 8.6\'sı Açlıkla Karşılaşmış

Radyo Kassel, açlık ile karşılaşan çocukların büyük bölümünün tek başına çocuk yetiştiren veya göçmen ailelere mensup oldukları belirtildiğini aktardı.

26.10.2013 12:41

Radyo Kassel, açlık ile karşılaşan çocukların büyük bölümünün tek başına çocuk yetiştiren veya göçmen ailelere mensup oldukları belirtildiğini aktardı. UNICEF Almanya Başkanı Christian Schneider, bu çocukların yüzde 40'ının yoksulluk sınırının altında yaşadığını söyledi. Schneider, tek başına kreşlerin, yuvaların genişletilmesi ve tam gün okulların bu sorunun çözülmesi için yeterli olacağı görüşünün doğru olmadığını söyledi.

Uzmanlar, yoksulluğu tatmış olmanın çocuğun ruhsal gelişimini de olumsuz yönde etkilediğini, bu durumdaki çocuklarda anlayış haline gelen 'Öğrenilmiş çaresizliğin?, ileriki yıllarda da çocuğu etkilediğini vurguladı.

UNICEF Almanya Başkanı Christian Schneider, Birinci Ddevlet Televizyonu ARD'ye yeni hükümet koalisyon anlaşmasına yıllardır yoksulluk içinde yaşayan yaklaşık 1 milyon çocuk ve genç sayısının yarıya indirilmesi hedefini koymasını istedi. Christian Schneider, 'Çocuklar için yapılan asgari yardım güvencesinin 500 Euro'ya çıkarılması ve bunun gelire göre ayarlanması gerekir' dedi. UNICEF, çocukların iyi eğitilmiş öğretmenler tarafından özel olarak desteklenmesinin şart olduğunu, Çocuk Hakları'nın anayasal güvenceye alınması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Unıcef Raporu Alman Çocukların Yüzde 8.6'sı Açlıkla Karşılaşmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement