Üniversite'de Rektörlük Seçimi - Son Dakika
Güncel

Üniversite'de Rektörlük Seçimi

Üniversite\'de Rektörlük Seçimi

Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan güven tazeledi.

15.08.2012 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde ilki gerçekleştirilen rektörlük seçimi sonuçlandı. 84 öğretim üyesinden 49'unun oyunu alan Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, güven tazeledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimde Sandık Kurulu Üyeliğini Doç. Dr. Mehmet YALÇIN, Yrd. Doç. Dr. Yaşar BEDİRHANOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Metin ERKAL yaptı.

Sandık kurulunun oluşmasının ardından açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İrfan ASLAN, dört yıl gibi kısa bir süre sonra üniversite olma özelliğini tamamlayan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin ilk seçiminin heyecanını yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. ASLAN, "Bugün Kadir Gecesi ve Allah seçimimizi de Kadir Gecemizi de hayırlara vesile kılsın. Buraya ilk geldiğim zamanki konuşmamda, makamların gelip geçici, kurumların kalıcı olduğunu söylemiştim. Yine aynı şeyi tekrar ediyorum. Bizler gelip geçiciyiz. Kurumlar kalıcıdır. Önemli olan üniversitedir. Üniversitenin gelişimi, yapılan akademik çalışmalar, verilen yükseköğrenim eğitimidir.

Üniversitenin bu şehre, bölgeye ve ülkeye yapmış olduğu katkılardır. Üniversitemizin kısa özgeçmişine baktığımız zaman şunu gururla söyleyebiliriz ki bizimle birlikte yola çıkan birçok üniversiteden fersah fersah ilerideyiz. Yerleşke olarak, akademisyen ve öğrenci sayısı olarak çok yol aldık. Bu da bizi onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Bundan sonra bayrağı kim alırsa alsın aynı hızla, kararlılıkla, çalışma ve başarıyla gideceğinden hiç şüphem yoktur. Üniversitemizin yerleşke ve akademik anlamda bu hale gelmesi hiçbir zaman bir kişinin başarısı değildir. Üniversitemiz, siz kıymetli çalışanlarıyla bu hale geldi. Gelişim, bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

Prof. Dr. ASLAN, seçim çalışmalarının başlamasından beri üniversitenin Rektörü olarak tek isteğinin ilk seçim yaşayacak üniversitede huzur ve barış içinde demokratik bir seçim olmasını amaçladığını ve bunun için elinden gelen herşeyi yaptığını belirtti.

84 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde, Prof. Dr. İrfan ASLAN'a 49, Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT'a 30, Prof. Dr. Fahri BAYIROĞLU'na 1, Prof. Dr. Telat YANIK'a 1, Prof. Mehmet BİBER'e 1, Prof. Dr. Kazım KÖKTEKİN'e 1 ve Prof. Dr. Vedat DAĞDEMİR'e 1 oy çıktı. Prosedür gereği YÖK'e gönderilecek en çok oy alan 6 ismin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Kura sonucu, Prof. Dr. Vedat DAĞDEMİR'in ismi YÖK'e gönderilecek listeden çıkarıldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Prof. Dr. ASLAN, akademisyenlere teşekkür ederek, seçimin Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne yakışır bir atmosferde ve demokratik bir olgunluk içerisinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Öğretim üyelerinin görüşlerine saygı duyduğunu ve herkesin özgür iradesi ile tercih yaptığını bunun da demokrasinin bir gereği olduğunu ifade eden Prof. Dr. ASLAN, "Asıl olan huzur ve demokratik bir ortamda seçimin geçmesi idi. Bu da bizi mutlu kıldı" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversite'de Rektörlük Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement