Üreticilere Damızlık Koç Desteği - Son Dakika
Güncel

Üreticilere Damızlık Koç Desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan "Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtım Projesi" kapsamında üreticilere 300 baş damızlık koç dağıtıldı.

14.03.2017 17:13

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan "Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtım Projesi" kapsamında üreticilere 300 baş damızlık koç dağıtıldı.

Karadeniz mahallesinde düzenlenen "Koyunculuğu Geliştirme Projesi Damızlık Koç Dağıtım programında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, Malkara ilçesinde 197 Süleymanpaşa İlçesinde de 103 baş olmak üzere üreticilere toplamda 300 damızlık koç desteğinde bulunduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye olarak hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak projeler içerisinde olamaya devam edeceklerinin altını çizerek, "Manda, koç, keçi dedik ve biz de bu işi öğrenmeye başladık. Tekirdağ tarımına Büyükşehir Belediyesi olarak olarak destek vermeye devam edeceğiz. Malkara'da 197 tane koç dağıtımı yaptık. Bugün de üreticilerimize 103 tane koç desteğinde bulunacağız. Biz hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın mutluluğunu gördükçe mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Hayvancılık konusunda Tekirdağ'ı kalkındırmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile beraber çalışmak istediklerini vurgulayan Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bizim amacımız Tarım İl Müdürlüğünün yerini almak değil. Ama onlarla da beraber çalışarak Tekirdağ'ın tarımına ne kadar destek de bulunursak o kadar iyi olacak. Tekirdağ'a yapılan yatırımla içerisinde beni en çok heyecanlandıran yatırım tarım ve hayvancılığa yapılan yatırımdır" diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetle Daire Başkanı Hacı Arslan da tarıma ve hayvancılığa olan desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Tekirdağ genelinde meraları gübreleme çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Tekirdağ genelinde 61 bin dönüm meraya 2 bin ton gübre attık. Tüm çabalarımız Tekirdağ'ın hayvancılığının gelişmesini sağlamak. İnşallah bu gibi destekler faydalı olur çiftçilerimizin geliri artar. Geliri arttıkça iş daha da yükselir. İş yükseldikçe üretimi arttırır. Bu ülkenin temel ihtiyaçları olan et ve süt açığı belli ölçülerde kapanır."

Konuşmaların ardından üreticilere damızlık koçları teslim edildi.

Üreticilere Damızlık Koç Desteği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üreticilere Damızlık Koç Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement