Üvey Babasını Öldüren Kocasını Polise İhbar Etmemiş - Son Dakika
Güncel

Üvey Babasını Öldüren Kocasını Polise İhbar Etmemiş

Üvey Babasını Öldüren Kocasını Polise İhbar Etmemiş

Adana'da başına tüfekle ateş edilerek öldürülmüş olarak bulunan İbrahim Kılınç'ın katil zanlısı olarak gözaltına alınan damadı ile evlatlık kız adliyeye sevk edildi.

03.01.2015 14:38  Güncelleme: 17:11

Adana'da başına tüfekle ateş edilerek öldürülmüş olarak bulunan 63 yaşındaki İbrahim Kılınç'ın katil zanlısı olarak gözaltına alınan damadı 23 yaşındaki Soner Özbeğ ile 1 günlükken evlatlık alıp büyüttüğü üvey kızı 23 yaşındaki Sibel Özbeğ, adliyeye sevk edildi.

Cinayeti bilerek haber vermemek suçundan hakkında işlem yapılan Sibel Özbeğ, babasının öldürülmesini sonradan öğrendiğini söyledi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Sucuzade Mahallesi'nde oturan İbrahim Kılınç'ın uzun zamandan beri evden çıkmamasından şüphelenen komşuları, hayatından endişe ederek polisten yardım istedi. 31 Aralık'ta vatandaşların ihbarı üzerine eve gelen polis ekipleri, başından pompalı tüfekle vurularak öldürüldüğü anlaşılan Devlet Demiryolları'ndan emekli İbrahim Kılınç'ın cesedini buldu.

Eşi Fadime'nin 16 yıl önce ölmesi üzerine tek başına yaşayan Kılınç'ın bir gün önce öldürüldüğünü belirleyen ekipler, katil zanlısını araştırmaya başladı. Eve en son girip çıktığı belirlenen Kılınç'ın damadı Soner Özbeğ ile kızı Sibel Özbeğ gözaltına alındı.

Polisin yaptığı araştırmada, su tesisatçılığı yapan katil zanlısı Soner Özbeğ'in suç aleti silahı da tamirat yaptığı bir evin kanalizasyonuna gömdüğü belirlendi. Kanalizasyonda kazı yapan Cinayet Bürosu ekipleri, pompalı tüfeğe ait parçaları kanalizasyonda buldu. Olay ile ilgileri bulunduğu tespit edilen Cumali Davulcu, Halil Aslan ile Soner Albayrak da gözaltına alındı.

MADDİ SIKINTILARI VARDI

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan Soner Özbeğ, cinayeti itiraf etti. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, maddi sıkıntılar çektiğini belirten Soner Özbeğ, "Eşim Sibel ile kaçarak evlendik. Maddi sıkıntılar içindeydik, kayınpederim de evde tek başına yaşıyordu. Planım, kayınpederimi öldürüp sonra da eşimden resmi olarak boşanacaktım. Eşim onun evine yerleşecek, emekli maaşını da alacaktı. Böylece maddi sıkıntılarımız bitecekti" dediği öğrenildi.

EVLATLIK ALIP BÜYÜTMÜŞ

Sorguya alınan Sibel Özbeğ'in de İbrahim Kılınç'ın öz kızı olmadığı ortaya çıktı. Cinayeti sonradan öğrendiğini ileri süren genç kadın, "Doğduktan sonra annem beni İbrahim Kılınç'ın eşi olan Fadime halama evlatlık olarak vermiş. İbrahim Kılınç, anne olarak bildiğim halamın eşi. Ben 7 yaşındayken halam ölünce beni İbrahim babam büyüttü. Üvey anne istemediğim için de evlenmedi. 4 yıl önce Soner'e aşık oldum, babam istemeyince de kaçarak evlendik. Kocamın düzenli bir işi yoktu. Babam her ay bize harçlık veriyordu. Böyle bir planı olduğundan haberim yoktu. Akşam eve gelince babamı öldürdüğünü, sonra da beni boşayacağını, babamdan alacağım maaşla geçineceğimizi anlattı. Şoka girdim, korktum. Ne yapacağımı bilemedim" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından katil zanlısı Soner Özbeğ tasarlayarak adam öldürmek, Sibel Özbeğ suçu bilerek haber vermemek, Soner Albayrak suç aleti silahı temin etmek, Cumali Davulcu ile Halil Aslan ise suç aletini gizlenmesine yardım etmek suçundan adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üvey Babasını Öldüren Kocasını Polise İhbar Etmemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement