Uyuşturucu Baronunu Kurtaramayınca Başına Gelmeyen Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu Baronunu Kurtaramayınca Başına Gelmeyen Kalmadı

Uyuşturucu Baronunu Kurtaramayınca Başına Gelmeyen Kalmadı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa A.'yı kaçırarak götürdükleri kumarhanede darp edip cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 10 kişili gözaltına aldı.

25.01.2013 13:39

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa A.'yı kaçırarak götürdükleri kumarhanede darp edip cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 10 kişili gözaltına aldı. Mustafa A.'nın uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan Yılmaz Öner'in serbest bıraktırmak için ailesinden para aldığı ancak bunu gerçekleştiremeyince kaçırıldığı belirlendi.

Silah zoruyla kaçırıldığını, dövülüp, cinsel istismara uğradığını iddia eden Mustafa A., Temmuz ayında Bakırköy Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayın bir şebeke tarafından gerçekleştirildiğini tespit edince durumu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devretti

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerii tarafından yapılan araştırmada, Mustafa A.'nın 71 kilo uyuşturucu yakalatarak cazaevine giren Yılmaz Öner'in ailesi ile görüştüğü belirlendi. İddiaya göre Mustafa A., mahkemeye rüşvet vererek Yılmaz Öner'i kurtarabileceğini söyleyerek para talep etmek için aile ile görüşü. Mustafa A.'nın aileden 30 bin Euro para aldığı belirlendi. Ayrıca Mustafa A. aileye Yılmaz Öner'in çıkarılması halinde mahkemedeki bazı kişilere de 3 milyon Euro verilmesi gerektiğini belirtti. İddiaya göre aile, Yılmaz Öner'in serbest kalması halinde bu parayı vermeyi de kabul etti. Ancak Mustafa A., Yılmaz Öner'in serbest kalmasını sağlayamadı.

ZORLA KUMARHANEYE GÖTÜRÜP CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDULAR

Öner'in serbest kalmaması üzerine, Yılmaz Öner'in adamlarının olduğu iddia edilen şebeke üyeleri, Mustafa A.'yı zorla alıkoyarak bir kumarhaneye götürdü. Burada darp edilen ve cinsel istismara uğrayan Mustafa A. olayın polise şikayetçi oldu. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise konuyla ilgili 5 aylık bir çalışma yaparak, şebekeyi tespit etti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli olarak geçen hafta yapılan operasyonla 10 kişi gözaltına alındı.

ARAMALARDA 3 TABANCA BULUNDU

Bu arada polisin adreslerde ve şüphelilerin araçlarında yapılan aramalarda 3 tabanca, 31 fişek, 2 gr narkotik madde ve bazı dijital dokümanlar ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin bulunma anları ve polisin baskın anları kameralara da yansıdı.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcının talimatı ile 2 şüpheli savcının talimatı ile serbest kalırken 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Bakırköy Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan 7 şüpheli tutuklandı.

860 KİLO EROİNİN ORTAĞI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Bu arada 2010'da 71 kilo yakalatmakla tutuklanan Yılmaz Öner'in, geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul Narkotik Polisi'nin ele geçirdiği 860 kilo eroinin de ortağı olduğu iddia edilmişti. O operasyonda uyuşturucu kaçakçısı Erhan Yakut'ta gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

(BB) - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu Baronunu Kurtaramayınca Başına Gelmeyen Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement