Vajinismus Evlilikleri Bitiriyor - Son Dakika
Güncel

Vajinismus Evlilikleri Bitiriyor

Vajinismus Evlilikleri Bitiriyor

Özel Medline Antalya Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Alp Çeliker, vajinismusun nedeninin bilinçaltına yerleştirilen "ilk gece" korkusu olduğunu belirtti.

26.03.2013 13:47

Özel Medline Antalya Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alp Çeliker, vajinismusun nedeninin bilinçaltına yerleştirilen "ilk gece" korkusu olduğunu belirtti.

Vajinismusu vajina girişini çevreleyen kasların istemsiz olarak kasılması ve sonuçta penetrasyona izin vermemesi olarak tanımlayan Özel Medline Antalya Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alp Çeliker, "Vajinismus aslında bilinçaltına yerleştirilen ilk gece korkusundan kaynaklanır. Genellikle genç kızların kendi aralarında konuşarak ortaya çıkardıkları ilk gece korkusu nedeniyle ortaya çıkan bu hastalıkta çiftler cinsel ilişkiye girmeyi başaramazlar" dedi.

"EVLİLİĞİ TEMELDEN SARSAR"

Vajinismus istenmeyen bir evlilik, cinsel taciz veya tecavüz öyküsü, kötü jinekolojik muayene, doğum, kürtaj sonrası da görülebildiğini kaydeden Op.Dr.Çeliker, şunları söyledi:

"Vajinismus sorunu yaşayanlar için cinselliği bazen belirli sınırlarda yaşamak bazen ise hiç yaşamamak bir sorun olarak görülmemeye başlanır. Bu nedenle vajinismus, sadece kadın cinselliğini etkilemekle kalmayıp evliliği de temelden sarsar. Ağrılı cinsel ilişkiye neden olabilecek bazı hastalıklar da vajinismusla karıştırılabilir. Örneğin vulvit, vaginit gibi iltihabı hastalıklar veya vulvar vestibulit sendromu cinsel ilişki esnasında ağrı ve acıya sebep olur ve cinsel ilişkiye girmeyi imkansız kılabilir. Bu nedenle öncelikle jinekolojik muayene ile hasta değerlendirilmeli ve ayrım yapılmalıdır. "

"DOKTORA BAŞVURULMALI"

Op. Dr. Çeliker, vajinismusun nedenlerini, sonuçlarını ve nasıl tedavi edileceğini bilmemenin çiftlerin hayal kırıklıkları yaşamalarına neden olduğunu söyleyerek, "Her iki tarafı da psikolojik ve fiziksel olarak yıpratır. Vajinismus hastası çoğu kadın, ilişkiye girememekten ötürü yoğun utanç duygusu hisseder ve sıkıntılarını paylaşmak istemez. Evlilik ve kişiler arası ilişkilere zarar verebilen vajinismus sanıldığı gibi bir kabus değil, tedavisi olan bir sorundur. Bu nedenle çiftlerin umutsuzluğa kapılmak yerine öncelikle doktorları ile görüşmeleri gerekir" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vajinismus Evlilikleri Bitiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement